Gyűlöletkampány miatt adta vissza mandátumát a bajai bizottsági tag

0
fotó forrása: 444 Youtube videója

Szabó Richárd, a bajai lángosos, aki az őszi választások előtt azzal a videóval vált országosan ismertté, amelyben feltárta: meleg, és politikai pályára készül. Azért állt ország-világ elé, mert egy névtelen levélben megzsarolták, ha nem hagyja abba a kormányoldal ellen intézett támadásait, nyilvánosságra hozzák a homoszexualitását.

Szabó Richárd a köré szerveződött segítőkkel több száz rászorulót támogat főként Baja térségében. Ősszel az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indult a választáson. A Fidesz először tömérdek mocskot szórt a lángossütőre, akinek időközben tönkrement a vállalkozása is. De amikor kiderült, hogy nem lesz belőle ellenzéki jelölt, a Fidesz azonnal megkörnyékezte, hogy induljon el függetlenként. Szabó Richárd erre nem volt hajlandó, végül külső bizottsági tagként tehetett esküt az alakuló ülésen.

Szabó Richárd a mai, bajai testületi ülésen köszönt le végül önkormányzati tisztségéről, hogy véget vessen az ellene folyó gyűlöletkampánynak, amelynek leginkább gyermekei esnek áldozatul.