A Magyar Agrár-környezetgazda Egyesület, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató Intézet és a Bács-Kiskun megyei TIT Kulturális Örökség Szakosztálya konferenciát tart a kajszibarackról.
Időpont: 2020. február 27. csütörtök 9 órától – 12 óráig.
Helyszín: Kecskemét, Tudomány és Művészetek Háza, Kerényi József terem Rákóczi út 2. bejárat a Főtér felől.
PROGRAM
Megnyitó, bevezető gondolatok: Felföldi Mihály (Napország Gyümölcse)
Kajszinál alkalmazható művelési rendszerek: Mendel Ákos (NAIK Gyümölcs- és Dísznövény termesztési Kutató Intézet, Cegléd)
Hideg- és fagytűrés kajszi fajtáknál: Dr. Szalay László (SZIE Gyümölcstermő Növények Tanszék, Budapest)
Kajszi és versenytársai: Dr. Bújdosó Géza (NAIK Gyümölcs- és Dísznövény termesztési Kutató Intézet, Budapest)
Jövőbeli célok, törekvések: Mendel Ákos (NAIK
Gyümölcs- és Dísznövény termesztési Kutató Intézet, Cegléd)
A konferenciát levezeti: Kőváriné Dr. Bartha Ágnes (Magyar Agrár-környezetgazda Egyesület elnöke )
A rendezvény együttműködő társadalmi partnere: Kecskeméti Városszépítő Egyesület.