Kecskeméti lakcímre jelentkezett be az elítélt MVM-vezér

0
(Fotó: MTI / Soós Lajos)
Hirdetés

Kegyelmi kérvénnyel fordult a köztársasági elnökhöz az állami MVM-től elsikkasztott milliárdok miatt tavaly novemberben jogerősen öt, illetve három év börtönbüntetésre ítélt Kocsis István (volt vezérigazgató), illetve akkori tanácsadója, Szász András – tudta meg a Népszava Vadócz Attilától, az illetékes Kaposvári Törvényszék sajtószóvívőjétől.

A lap egy másik forrása elképzelhetőnek tartja, hogy Kocsis István kérelmét már el is utasították. Szász András ügye még nem eldöntött, szakértők ez esetben is borítékolják az elutasítást (annak ellenére, hogy a 70 éves Szász betegeskedik).

A kegyelmi kérvény elbírálásához a területileg illetékes kormányhivatal pártfogó felügyelői környezettanulmányt végeznek, és felmérhetik a családtagoknak, szomszédoknak az illető magatartásáról alkotott véleményét. Ez jelen esetben nem igazán releváns, mert Kocsisék nem erőszakos, hanem fehérgalléros bűnözők, ráadásul Kocsis István felesége szintén két évre elítélt bűntárs, csak ő felfüggesztettet kapott.

Kocsis István egyébként elítélése után megváltoztatta lakhelyét, most egy kecskeméti sorház harmadik emeletére van bejelentve. Ennek célja az lehet, hogy a város országosan egyik legkényelmesebbnek tartott, az argóban „parkettásnak” hívott intézetébe kerüljön (ahová Mengyi Roland is). Bár erre a friss szabályok szerint nincs semmilyen biztosíték, a szakértők biztosra veszik, hogy ha be is kell vonulniuk, valószínűleg kényelmes körülményeket biztosítanak majd számukra, kevés köztörvényes cellatárssal.

Hirdetés

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft