fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Kecskeméti lakcímre jelentkezett be az elítélt MVM-vezér

- Advertisement -

Kegyelmi kérvénnyel fordult a köztársasági elnökhöz az állami MVM-től elsikkasztott milliárdok miatt tavaly novemberben jogerősen öt, illetve három év börtönbüntetésre ítélt Kocsis István (volt vezérigazgató), illetve akkori tanácsadója, Szász András – tudta meg a Népszava Vadócz Attilától, az illetékes Kaposvári Törvényszék sajtószóvívőjétől.

A lap egy másik forrása elképzelhetőnek tartja, hogy Kocsis István kérelmét már el is utasították. Szász András ügye még nem eldöntött, szakértők ez esetben is borítékolják az elutasítást (annak ellenére, hogy a 70 éves Szász betegeskedik).

A kegyelmi kérvény elbírálásához a területileg illetékes kormányhivatal pártfogó felügyelői környezettanulmányt végeznek, és felmérhetik a családtagoknak, szomszédoknak az illető magatartásáról alkotott véleményét. Ez jelen esetben nem igazán releváns, mert Kocsisék nem erőszakos, hanem fehérgalléros bűnözők, ráadásul Kocsis István felesége szintén két évre elítélt bűntárs, csak ő felfüggesztettet kapott.

Hasonló cikkünk:  Májustól nem kell gyógyszerésznek jelen lennie a kis patikákban, elég ha telefonon elérhető

Kocsis István egyébként elítélése után megváltoztatta lakhelyét, most egy kecskeméti sorház harmadik emeletére van bejelentve. Ennek célja az lehet, hogy a város országosan egyik legkényelmesebbnek tartott, az argóban „parkettásnak” hívott intézetébe kerüljön (ahová Mengyi Roland is). Bár erre a friss szabályok szerint nincs semmilyen biztosíték, a szakértők biztosra veszik, hogy ha be is kell vonulniuk, valószínűleg kényelmes körülményeket biztosítanak majd számukra, kevés köztörvényes cellatárssal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...