fbpx

FRISS HÍREK

Könyvtárosként dolgozik a börtönben Mengyi Roland

- Advertisement -

Könyvtárosi állást kapott a kecskeméti börtönben Mengyi Roland, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője – értesült a 24.hu.

Mengyit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság tavaly szeptemberben jogerősen. A büntetését január közepén kezdte meg az ország legenyhébbnek tartott büntetés-végrehajtási intézetében, ahol egyágyas, lakószobának is beillő fogdákban töltik az idejüket az elítéltek – írja a 24.hu. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tagadta, hogy a Bács-Kiskun megyei intézet VIP-börtön lenne, és azt is, hogy egyes elítéltekkel kivételeznének. Ennek ellenére a fideszes politikus számára gyorsan találtak egy addig a portál által nem ismert munkalehetőséget.

Forrásaik szerint Mengyi részlegében eddig egy 500-600 kötetes szabadpolcos könyvgyűjtemény darabjait olvasgathatták az elítéltek. A könyveket eddig egy szekrényben tárolták, kölcsönző rendszer nem volt, mindenki maga választhatta ki, mit szeretne magával vinni. A másik részlegben ennél jóval nagyobb, főként világirodalmi műveket tartalmazó gyűjtemény halmozódott fel, de könyvtáros ott sem volt.

Hasonló cikkünk:  A Dead Kennedys válasza a CÖF óriásplakát-kampányára: Mi a fenéért támogatnánk Orbán fotelfasiszta rezsimjét?

A munkavállalásért fizetés jár az elítélteknek. A fogvatartottak 260 forintos órabért kapnak, amivel 23-25 ezer forintot tudnak megkeresni havonta.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...