fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Leszavazta a közgyűlés, hogy napirend legyen az SOS-sel folytatott tárgyalás és az esetleges adás-vétel

Keretes szerkezetű lett a közgyűlés azzal, hogy a legelső téma és az utolsó is az SOS gyermekfaluról szólt. Utóbbi Bodrozsán Alexandra (Szövetség) indítványa volt. Ebben azt kérte, hogy a város körültekintően tárgyaljon a hirdetett ingatlanok megvételéről; erről tájékoztassa a közgyűlést a polgármester; majd ha megfelelőek a feltételek, döntsön a közgyűlés az adás-vételről. Ez az, amit leszavazott a közgyűlés ma.

A közgyűlésen a képviselő hozzátette, hogy nem tudja elfogadni, ha fű alatt mennek a tárgyalások. Ugyanis neki erről mint a körzet megválasztott képviselőjének fogalma sem volt.

A képviselő elmondta, hogy nem szeretné, ha magánkézben landolnának az ingatlanok, netán munkásszálló vagy lakópark lenne a helyükön. Az önkormányzat is szeretné megvenni a területet, tehát a célok közösek. Mégis már vagy két hete megy az adok-kapok.

Polgármesteri mellébeszélés?

A polgármester szerint a képviselői felkészülés része, hogy tájékozódni kell a körzetről. Jelezte Bodrozsán Alexandrának, hogy tudnia kellett volna, hogy az SOS-ben például régóta ülésezik a részönkormányzat, amiért a város fizet is az alapítvány részére. A polgármester így fogalmazott:

“Nem újszerű itt az együttműködés, meg nem fű alatt tárgyalgatunk. Minden a közgyűlés előtt zajlik, ami az SOS gyerekfalut érinti. Minden a közgyűlés előtt zajlik.”

Csakhogy Bodrozsán Alexandra nem arról beszélt, hogy fogalma sincs mi az az SOS gyermekfalu, vagy, hogy nem tudta, hogy van kapcsolat a város és a működtető alapítvány között. De még arról sem, hogy meglepődött, hogy ott szokott ülésezni a petőfivárosi részönkormányzat. Kimondottan azt nehezményezte, hogy arról nem tudott, hogy a város tárgyal már a megvételről, és, hogy milyen feltételekkel.

Hasonló cikkünk:  Nincs még árcímke a megyék vármegyére való átnevezésén
Hasonló cikkünk:  Milyen éve lesz a forintnak 2023-ban?

Dr. Vancsura István (Szövetség) jelezte, hogy szerinte túllőtt a célon dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, amikor napirend előtt arról beszélt, hogy képviselőtársa olyan kárt okoz a városnak a “nevetséges” akciójával (aláírásgyűjtés az ingatlanok megvásárlásáért), amilyet még senki nem okozott. Valamint jelezte, hogy érdemes lenne megnézni azt a 30 éves szerződést, amellyel a város a területet az SOS számára ajándékozta. Mert ha abban van olyan rész, hogy ha megszűnik a funkció, akkor netán visszaszáll az adományozóra a terület, akkor nem is kell megvásárolni.

A városháza sajtósa szerint nincs, a polgármester szerint van értékbecslés

A vita vége felé kérdésre a polgármester azt mondta, megvan az értékbecslés. Ugyanerre a kérdésünkre a városháza sajtósa azt írta február 4-én, hogy nincs meg még, erre vár az önkormányzat. Közben tehát vagy meglett ez a dokumentum, vagy valamelyik információ nem igaz. Újra rákérdeztünk a városházán, hogy mi a helyzet az értékbecsléssel, de még nem érkezett válasz.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...