fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Nagyon megdrágultak az élelmiszerek

Történelmi csúcsra emelkedtek az árak februárban az előző hónaphoz képest – derül ki a Privátbankár.hu Árkosár-felméréséből. A lap újságírói ezúttal is három hipermarketben jártak, és arra jutottak, hogy a három áruház, az Interspar, a Tesco és az Auchan átlaga már csak 21 forinttal marad el a 21 ezer forinttól.

A különbség továbbra sem jelentős az egyes áruházak között, kicsi a szórás – mindössze 675 forint. A lap szerint olyan nagyot akkor sem tudnánk spórolni, ha mindent ott vennénk meg, ahol a legolcsóbban adják: ez esetben 19 ezer 775 forint lenne a vásárlás végösszege.

Kiderült, hogy a legtöbbet az Interspar emelt, a kosárérték itt bőven 21 ezer forint fölé került. A három áruház az élelmiszerárakon átlagosan 2,3 százalékot emelt az előző hónaphoz képest. Az éves áremelkedés mértéke viszont 3,4 százalék lett.

Hasonló cikkünk:  3 termék, amit egészen másra használunk, mint eredetileg tervezték
Hasonló cikkünk:  Fizetett hirdetésben tudatják, hogy a DK helyi elnöke Gyurcsány embere

Az előző hónaphoz képest nagyot drágult a tej, a sajt és a narancslé: mindhárom termék 14 százalékkal kerül többe. 19 százalékkal olcsóbb lett viszont az alma, 13-mal a csirkemell-filé és a liszt, 10-zel a kávé és a tea, mint januárban.

Ami az éves árváltozást illeti, a sertéspárizsi csaknem 40 százalékkal kerül most többe, mint tavaly februárban. 26 százalékkal drágult egy év alatt a rizs, 20 fölött a tojás, a sajt és egyes üdítők. 10 százalékot meghaladó éves áremelést mértek a cukornál, a száraztésztánál és a tejfölnél, de dübörög a kenyéráremelés is, egy év alatt 14 százalékkal került nagyobb szám az árcímkére.

Jelentősebb, 10 százalékot meghaladó éves árcsökkenést csak a margarinnál, a csirkemellnél és a kávénál mértek a Privátbankár újságírói.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...