fbpx

FRISS HÍREK

Retro sztárok „zúzzák le” a Messzi István Sportcsarnokot február 15-én

- Advertisement -

Ötödjére lesz Retro Fesztivál Kecskeméten február 15-én a Messzi István Sportcsarnokban. A Brooklyn Bounce lesz a világsztár fellépő, de több magyar előadó is eljátssza egykori nagy slágereit. Itt lesz a Kozmix, Náksi, Fresh Andi, a Groovehouse és Mr. Rick, valamint lesz meglepetés vendég is. A buli főszervezőjével, Föőr Gáborral beszélgettünk.

Gunity Gábor: Telt házasok szoktak lenni a kecskeméti retro bulik. Mi a titka ennek?

Föőr Gábor: A 35-40 éveseknek igencsak korlátozott szórakozási lehetőségeik vannak. Így ők kapnak az ilyen alkalmakon, és örömmel elevenítik fel azt a korszakot, amikor diszkóba jártak 20 évvel ezelőtt. Simán meg tudnak tölteni egy sportcsarnokot. Kecskeméten 1500 fővel számolunk.

GG: Ez azt jelenti, hogy a közönség ebből a korosztályból áll?

FG: Főként igen. Vannak azért huszonévesek is.

GG: A tizenéveseknek jelentenek valamit a 90-es évek zenéi, sztárjai?

FG: Nem igazán. Ők már másmilyen előadókon nőttek fel. Az igazán nagyokat  talán ismerhetik azért.

GG: Életkorom okán én már jó ideje nem voltam diszkóban. Fogalmam nincs, milyen manapság egy szombat éjszaka. Viszont jártam, amikor tinédzser voltam, és tudom, hogy akik most is fellépnek például majd Kecskeméten, közülük többel személyesen is találkozhattam a diszkóban. Ráadásul egy falusi diszkóról van szó.

FG: Na igen. Akkor te is tudod, milyen volt akkoriban egy diszkó. A mai fiatalok szórakozási lehetőségei mások, mint nekünk, 35 év körülieknek volt régebben. Úgy gondolom, hogy manapság nem is úgy szórakoznak, mint ahogy mi tettük. Most inkább beülnek egy kávézóba, vagy egy bárba, de olyan bulik nincsenek, amilyenekbe mi jártunk. Ahogy mondod, még kis falukba is eljutottak az együttesek, és ilyen helyeken is simán összejött 400-500 vendég. Ma örülhetnek a városban működő helyek, ha ennyien összejönnek ott.

GG: Nézzük a február 15-i kecskeméti retro bulit! Azzal indítok, amit talán mások is feltesznek megukban a meghirdetett világsztárról, a Brooklyn Bounce-ról. Az eredeti formáció jön? Akiket akkoriban láttunk a TV-ben?

FG: Igen. A két srác, vagyis az előadók azok lesznek. A táncosok viszont közben lecserélődtek. A kérdés amúgy jogos volt, mert van olyan csapat, amely járja a világot, és a plakátokról úgy fest, mintha a korábbi világhírű banda lenne, de nem az, és sokakban csalódást kelt. Ez a Brooklyn Bounce viszont az a Brooklyn Bounce lesz.

GG: Bár fénykorukat nem ma élik, még ha a retro egyre népszerűbb is, sztárallűrjeik vannak azért? Elárulsz pár backstage titkot?

Hasonló cikkünk:  Lovaskocsival vontatták a Suzukit Kecskeméten (videóval)

FG: A világsztárokra jellemző, hogy vannak egyedi kéréseik. Nyilván volt ilyen a Brooklyn Bounce-nak is. Leginkább az üdítőfajtákat, esetleg az alkoholos italok márkáit kötik ki, hogy azok legyenek az öltözőben. Volt már olyan, hogy olyan italt kértek, ami után szó szerint futkosnunk kellett, mert annyira ritka.

A Brooklyn Bounce és az a bizonyos jellemző, mély férfi hang.

GG: És mi van a magyar fellépőkkel?

FG: Volt aki próbálkozott, annak azt mondtuk, hogy köszönjük szépen, ne lépjen fel. Velük általában nincs azért probléma. Kapnak enni és inni, figyelünk, hogy rendben legyen az öltöző. Ezek alap dolgok, és ezekre figyelünk is.

GG: Valentin nap után egy nappal lesz a party. Ez valahogyan megjelenik majd az eseményen?

FG: Annyiban mindenképpen, hogy a kivetítőn olykor szívek jelennek meg, és a DJ arra kéri a párokat, hogy adott jelre csókolózzanak.

GG: Lesz különleges látvány?

FG: Természetesen. Ez máskor is jellemző volt, most sem marad el. A plakáton olvasható is a szenzáció szó angol változata. Tehát nem csupán egy szimpla koncertről van szó. Ezt el tudom mondani a hangra is. A legjobbakkal dolgozunk együtt, akik professzionális technikát szállítanak Kecskemétre.

GG: Aki ott áll majd a 18 órai kapunyitáskor, az mennyi idővel számoljon, ha végig akar maradni?

FG: Az együttesekkel úgy állapodtunk meg, hogy mindenki kb. 40 perces szettet játszik. De már most lehet arra számítani, hogy ez egy-két esetben 1 óra is lesz. Hajnali 4 óráig tart a fesztivál.

GG: Milyen rendezőelv szerint válogattok a lehetséges fellépők közül?

FG: Végül is az én visszaemlékezéseim alapján hívunk előadókat. Fontos kritérium, hogy nem elég, hogy egykor nagy sztár volt az illető, de most is legalább egy zenéjének be kell ugrania annak, aki meghallja a nevét és ismeri. Persze kell az is, hogy ráérjen a kitűzött időpontban. Ezért már a buli előtt egy évvel elkezdjük a szervezést.

A rendezvény Facebook oldaláról jöjjön egy videó egy korábbi kecskeméti buliról. Ugyanitt a további információk is megtalálhatók.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...