fbpx
6.8 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Titkolják az iskolaérettségi vizsgálatok eredményeit

- Advertisement -

Nem kapnak írásos tájékoztatást a szülők gyermekük iskolaérettségi vizsgálatának eredményéről – írja a Népszava. A napilap értesülései szerint itoktartási kötelezettség terheli a pedagógiai szakszolgálatok szakértői bizottságainak azon tagjait, akik az Oktatási Hivatal (OH) felkérésére végzik el az idén szeptemberig tanköteles korba lépő gyerekek iskolaérettségi vizsgálatát. Erről egy határozat is készült, amelyet a Pedagógiai Oktatási Központok (POK) küldték meg a szakszolgálatoknak.

A Népszava által megismert dokumentum szerint a szakértői bizottság tagjait a szakértői tevékenység során tudomásukra jutott tényeket és adatokat illetően titoktartási kötelezettség terheli és tájékoztatást csak az ügyben eljáró hatóságok és a törvényben meghatározott szerv részére adhatnak. Ha ezt valaki megszegi, azzal szemben „polgári jogi igény támasztható”.

Az eljárás azért is furcsa, hívja fel a figyelmet a napilap, mert a gyermek iskolaérettségéről januártól csak az OH dönthet, amely ellen fellebbezhet a szülő, de ezek szerint csak úgy, hogy nem ismeri a saját gyermekéről szóló írásos szakvéleményt. Az ügyben több szülő is megkereste Szél Bernadett országgyűlési képviselőt, akinek azt mondták, a szakszolgálat főigazgatója legfeljebb szóbeli tájékoztatást engedélyez, és azt is csak külön megkeresésre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...