Tíz évet is kaphat a 90 éves asszonyt kirabló kecskeméti férfi

0
bilincs
pixabay.com / illusztráció
Hirdetés

Minősített rablás miatt vádat emelt Kecskeméti Járási Ügyészség az ellen a 23 éves kecskeméti férfi ellen, aki tavaly ősszel kirabolt egy 90 éves asszonyt Kecskemét belvárosában.

A fiatalember elhatározta, hogy megszerzi a szatyorral hazafelé tartó asszony értékeit. A bot segítségével gyalogoló 90 éves asszony az egészségi állapota miatt csak korlátozottan tudott védekezni, így esélye sem volt arra, hogy a bűncselekményt elhárítsa.

A férfi követni kezdte a nőt, majd amikor kinyitotta a lakóházának a kapuját, akkor váratlanul hozzá lépett és nagy erővel megpróbálta lerántani a karjára rátekert nejlonszatyrot. Az erős rántástól a szatyor elszakadt, az asszony nekiesett az ingatlan kapujának, a férfi pedig a zsákmánnyal elfutott a helyszínről.

Hirdetés

A szatyorban édességek, újságok, az idős asszony szemüvege és személyes tárgyak voltak összesen mintegy 22 ezer forint értékben. A fiatalember menekülése közben a szatyrot a közelben eldobta, de az asszony szemüvegét és az édességek nagy részét magával vitte. Az idős asszony 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett és kérte a meg nem térült kárának a megtérítését.

A kecskeméti rendőrök gyors és a hatékony munkájának köszönhetően már másnap elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt, akit a bíróság villámgyorsan le is tartóztatott.

Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben azzal, hogy a bíróság kötelezze őt a sértett kárának a megtérítésére is. A férfi akár tíz év fegyházat is kaphat.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft