Bács-Kiskun M. Önkormányzat: ágyakkal segítenek, operatív csoport jön létre, home office

0
Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal - Kecskemét - Megyeháza

Az alábbi kérdésekkel fordultunk Bács-Kiskun megyei önkormányzatához: milyen eszközökkel segítenek a veszélyhelyzetben? Terveznek-e megyei szintű operatív törzset felállítani? Van-e koronavírussal fertőzött beteg Bács-Kiskun megyében?

A következő válaszokat kaptuk:

Folyamatos kapcsolattartás a megyei településekkel

“A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a kialakult helyzetre való tekintettel is végzi az eddigi gyakorlatnak megfelelően a feladatait. Folyamatosan tartja a településekkel, vezetőikkel a kapcsolatot és minden koordinációs feladatban részt vesz, amely a hatáskörébe tartozik, mint a tájékoztatás, információk koordinálása, terület- és vidékfejlesztés, területrendezés, a megyei operatív programok menedzsmentje.

A napi feladataink és kapcsolattartás mellett, minden települési megkeresést továbbra is a feladatunknak tekintünk. A megyei önkormányzat, a rendelkezésre álló eszközeivel, szakembereivel, kommunikációs csatornáival mindent elkövet, hogy a kialakult helyzetből fakadó technikai és társadalmi problémákat enyhítse, segítse a településvezetőket, az állami feladatellátókat a munkájukban.”

A Megyeházán ügyelet és home office

“A mai naptól a biztonsági intézkedésekre való tekintettel a kollégáink otthonaikból látják el a kijelölt feladatokat, a Megyeházán csak ügyeletet tartunk. Ezzel is hozzá kívánunk járulni, hogy a vírus terjedését minimalizáljuk. A napi szintű vezetői és munkatársi ügyelet keretében minden a koronavírussal kapcsolatos kérdésben segítünk a megyei települések vezetőinek, illetve a megfelelő információk átadása mellett adott kérdésekben a megfelelő jogkörrel rendelkező hatósághoz irányítjuk őket. Természetesen projektmenedzsereink aktív kapcsolatban vannak a települési vezetőkkel, hogy a folyamatban lévő TOP-os pályázatok, fejlesztések zökkenőmentesen tudjanak haladni.”

Ágyakat ajánlottak fel a kialakuló krízishelyzetekhez

“Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, a Duna-Körös-Maros-Tisza Regionális Együttműködés (DKMT) soros elnökeként felajánlotta Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja részére a DKMT tulajdonában lévő 35 sátor és 165 összecsukható tábori ágy rendelkezésre bocsátását a Bács-Kiskun és Csongrád megyében esetlegesen kialakuló krízishelyzetekhez. Továbbá megkérte Kormánymegbízott Urat, hogy felajánlásunkat közvetítse az Operatív Törzs felé.”

Szakmai operatív csoport jön létre a megyében

“Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 25. § (4) bekezdés a) pontja alapján tagja a megyei védelmi bizottságnak. Információink szerint egy megyében sincs megyei operatív törzs, de a közeljövőben a vírussal szembeni védekezés irányítására megyei szintű szakmai operatív csoportok jönnek létre.”

Továbbra sem tudunk hivatalos információt arról, hogy van-e a megyében koronavírussal fertőzött

“A koronavírussal fertőzöttek számáról a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott adatok tekinthetőek hivatalos forrásnak. Kérem ezzel kapcsolatban az autentikus forrást, a Nemzeti Népegészségügyi Központot keresse!”