Bodrozsán Alexandra közleménye az őt ért támadásokra

0

A képviselő közleményét szó szerint közöljük.

“Tisztelt Szerkesztőség,

Az elmúlt néhány napban a kecskeméti és országos Fidesz-propagandában is megjelentek olyan állítások, amely szerint brüsszeli utamból hazatérve, többeket “koronavírus-fertőzéssel veszélyeztettem”.

A propaganda-hírekkel ellentétben nem követtem el semmilyen vétséget, amikor március 6-án, Brüsszelből hazatérve nem vonultam karanténba: Belgium sosem szerepelt a “tiltólistás” országok közt, így semmilyen szigorított ellenőrzés nem volt érvényben az onnan hazatérőkre, így rám sem.

A fideszes propagandának nem az a fontos, hogy hitelesen beszámoljon a koronavírus-járványról. Még egy világjárványt is arra használnak, hogy lejárassák az ellenzéket, pánikot keltsenek, és uszítsanak ellenzéki politikusok ellen. Mindezt úgy, hogy a Fidesz berkein belül történő eseteket elhallgatják, vagy nekik tetsző módon tálalják az olvasóiknak. Így tettek a fideszes rektor, dr. Rovó László esetével, B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselővel, aki a karantént megszegve ment be a parlamentbe, vagy Novák Katalinnal, aki március 8-án saját Facebook-oldala szerint még síelni volt külföldön.

Hasonló cikkünk  Háziorvosok berendelésével csökkenthetik a létszámhiányt

Egy ilyen járvány idején a megoldásra kellene fókuszálnunk. Ezért szerveztünk a Szövetség a Hírös Városért Egyesületben gyűjtést a kecskeméti mentősöknek, hogy megkönnyíthessük a munkájukat, és ezért indítottuk el az időseket segítő Jószomszéd Mozgalmat is. Arra kérem a Fideszt és propagandáját is, hogy politikai csatározások helyett működjünk együtt a járvány megállítása érdekében.

Üdvözlettel,

Bodrozsán Alexandra
önkormányzati képviselő
Kecskemét Megyei Jogú Város – 1. sz. választókerület”