Egy szabad gondolat terméke – 1 éves a kecsUP

0
2020. március 28. - 1 éves a KecsUP
Hirdetés

1 éves a kecsUP. A megszokottól eltérő nézőpontok, újfajta megközelítések, bátrabb hangvétel, szabad gondolatok és több és nyitottabb beszélgetés – olvasói visszajelzések egy év távlatából.

A közösségi média világában nyitott formában szövődnek a történetek, és a valóság minden korábbi állapotnál sokrétűbb, de egyben töredezettebb is. Ez nem rossz, jó is, de komoly kihívás.

Milliónyi esemény kerül számtalan nézőpontból a felszínre pillanatok alatt. Eligazodni nem könnyű. A laposföldhívők expedíciót szerveznek az Antarktiszra… És ezt csak fokozza a turbulenciába került politika, amelytől nem áll távol az alternatív tények és összeesküvés-elméletek terjesztése. A szabadsággal az internet világában (is) vissza lehet élni, amit a populista vezetők előszeretettel alkalmaznak is. A valóságshowba illő eszközökkel úgy csiszolják a népi bölcsességeket, hogy aláássák az alkotmányos kompromisszumokat, a játékszabályokra épülő demokráciát, és tapsoltatják híveiket a józan ész trónfosztásához.

Szükség van arra, hogy eligazodjunk az útvesztőkben. Ebben a sajtó is segíthet, ha az kellő kritikával és körültekintéssel működik. Senki sem tévedhetetlen, és aki írásra adja a fejét, az is hibázhat, még akkor is, ha többször is ellenőrizte az információkat. De ennek elismerése a felelősségvállalást jelenti és azt, hogy a játékszabályok mindenkire érvényesek. Az eredményről pedig az olvasók mondanak ítéletet és adnak arról visszajelzést, hogy értékesnek tartják-e munkát.

Hirdetés

Március elején a kecsUP az 1848-as szabadság gondolata jegyében Szabad március címmel külön rovatot indított. Ha a világjárvány nem üti el ezt a tematikát, ma este tartottuk volna az első kecsUP olvasói összejövetelt. Új nézőpontokról és szabad gondolatokról terveztünk veletek beszélgetni. Az összejövetelt később megtartjuk. És addig is a kecsUP megy tovább.

Vigyázzatok magatokra! Vigyázzunk magunkra!

GO

500 Ft1000 Ft3000 Ft