fbpx
9.2 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Gondoskodó szolgálatot indítanak az időseknek

- Advertisement -

Holnaptól elindul Kecskeméten a Gondoskodó Szolgálat, amelynek célja elsősorban az egyedül élő idősek segítése, annak érdekében, hogy bevásárlás céljából se mozduljanak ki otthonaikból.

Az idősek a legveszélyeztetettebbek a kialakult helyzetben, így nekik van leginkább szükségük a segítségre.

Kérek mindenkit, hogy szívére és eszére hallgatva tegyen eleget alkotmányos kötelezettségének: gondoskodjon idős szüleiről! Segítsék más idős, vagy krónikus beteg hozzátartozóikat, szomszédaikat is bevásárlással, gyógyszerek kiváltásával.

Azok, aki nem számíthatnak máshonnan segítségre,  a több szervezetet összefogásával életre hívott Gondoskodó Szolgálathoz fordulhatnak.

A szolgálat elsősorban egyedülálló – családi és hozzátartozói segítség nélküli – 65 év feletti idős személyek, Kecskemét közigazgatási területén belül élők segítését tűzte ki célul, a napi bevásárlásban (alapvető élelmiszer, gyógyszer, tisztálkodási cikkek beszerzése).

Diszpécserszolgálatunk a 76/503-892-es vagy a 20/556-34-02-es telefonszámon, illetve a gondoskodas@hirosagora.hu e-mail címen érhető el, hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

Gyakorlati működés: a bevásárlást igénylő felveszi a kapcsolatot a diszpécserrel (telefon, vagy e-mail), aki rögzíti az adatokat és a kéréseket. A segítségre szorulók védelmében megbeszélnek egy jelszót.

A diszpécser eljuttatja a kérést az önkénteseknek, akik elvégzik a bevásárlást és az igénylőnek házhoz viszik a kért termékeket. (Mindez szoros anyagi elszámolás mellett.) A beszerzés, vásárlás a tervek szerint hétfőtől péntekig 14 és 18 óra között történik, így a kiszállítás minden esetben a délutáni, kora esti órákban valósul meg.

Hasonló cikkünk:  Már Nagy István agrárminiszter is Csádra fordította tekintetét

Nyomatékosan felhívjuk a gondoskodásra szorulók figyelmét, hogy a jelszó elhangzása nélkül ne álljanak szóba a hozzájuk becsengető idegenekkel, és ne nyissanak ajtót!

A segítségre szorulók hetente legfeljebb kétszer vehetik igénybe a szolgáltatást.

Az önkéntesek fiatalok, akik a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági terület toborzásában tevékenykednek és Kecskemét belső közigazgatási területén dolgoznak. A külső városrészek ellátása a polgárőrség bevonásával történik.

Amennyiben az önkéntes segítők bármi gondot, problémát észlelnek a segítségre szoruló személynél, értesítik az ellátórendszert.

A Gondoskodó Szolgálat a kecskeméti önkormányzat, a CédrusNet, a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági Tagozata, a Hírös Agóra, a Kecskeméti Polgárőr Egyesület, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága és a Kecskeméti Közlekedési Központ szoros együttműködésével látja el a feladatot.

Kedves Időseink!

Féltjük Önöket! Kérjük, hogy maradjanak otthon!

Tisztelettel:

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...