Gondoskodó szolgálatot indítanak az időseknek

0
pixabay.com

Holnaptól elindul Kecskeméten a Gondoskodó Szolgálat, amelynek célja elsősorban az egyedül élő idősek segítése, annak érdekében, hogy bevásárlás céljából se mozduljanak ki otthonaikból.

Az idősek a legveszélyeztetettebbek a kialakult helyzetben, így nekik van leginkább szükségük a segítségre.

Kérek mindenkit, hogy szívére és eszére hallgatva tegyen eleget alkotmányos kötelezettségének: gondoskodjon idős szüleiről! Segítsék más idős, vagy krónikus beteg hozzátartozóikat, szomszédaikat is bevásárlással, gyógyszerek kiváltásával.

Azok, aki nem számíthatnak máshonnan segítségre,  a több szervezetet összefogásával életre hívott Gondoskodó Szolgálathoz fordulhatnak.

A szolgálat elsősorban egyedülálló – családi és hozzátartozói segítség nélküli – 65 év feletti idős személyek, Kecskemét közigazgatási területén belül élők segítését tűzte ki célul, a napi bevásárlásban (alapvető élelmiszer, gyógyszer, tisztálkodási cikkek beszerzése).

Diszpécserszolgálatunk a 76/503-892-es vagy a 20/556-34-02-es telefonszámon, illetve a gondoskodas@hirosagora.hu e-mail címen érhető el, hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között.

Gyakorlati működés: a bevásárlást igénylő felveszi a kapcsolatot a diszpécserrel (telefon, vagy e-mail), aki rögzíti az adatokat és a kéréseket. A segítségre szorulók védelmében megbeszélnek egy jelszót.

Hasonló cikkünk  Karanténba került egy osztály a Kodályban, aggasztóak az iskolai járványadatok országosan is

A diszpécser eljuttatja a kérést az önkénteseknek, akik elvégzik a bevásárlást és az igénylőnek házhoz viszik a kért termékeket. (Mindez szoros anyagi elszámolás mellett.) A beszerzés, vásárlás a tervek szerint hétfőtől péntekig 14 és 18 óra között történik, így a kiszállítás minden esetben a délutáni, kora esti órákban valósul meg.

Nyomatékosan felhívjuk a gondoskodásra szorulók figyelmét, hogy a jelszó elhangzása nélkül ne álljanak szóba a hozzájuk becsengető idegenekkel, és ne nyissanak ajtót!

A segítségre szorulók hetente legfeljebb kétszer vehetik igénybe a szolgáltatást.

Az önkéntesek fiatalok, akik a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági terület toborzásában tevékenykednek és Kecskemét belső közigazgatási területén dolgoznak. A külső városrészek ellátása a polgárőrség bevonásával történik.

Amennyiben az önkéntes segítők bármi gondot, problémát észlelnek a segítségre szoruló személynél, értesítik az ellátórendszert.

A Gondoskodó Szolgálat a kecskeméti önkormányzat, a CédrusNet, a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági Tagozata, a Hírös Agóra, a Kecskeméti Polgárőr Egyesület, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága és a Kecskeméti Közlekedési Központ szoros együttműködésével látja el a feladatot.

Hasonló cikkünk  Szegeden ápolják tovább Bányai Gábort - műtüdő kezelést kap

Kedves Időseink!

Féltjük Önöket! Kérjük, hogy maradjanak otthon!

Tisztelettel:

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere