fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Hétfőtől bezárhatnak az iskolák

- Advertisement -

Magyar Hang azt írja, hogy Gulyás Gergely részt vett a hétpárti egyeztetésen az ellenzékkel, ahol minden parlamenti frakció az iskolák bezárását kérte. Erről írt Facebook-bejegyzésében Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is.

Gulyás elmondása szerint a kérést továbbították a kormánynak, amely 24 órán belül dönthet erről.

Amennyiben a bezárás mellett határoznak, az akár hétfőtől is érvényes lehet. Állami és egyházi iskolákról egyaránt szó van.

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy Magyarországon az egyik legalacsonyabb a megbetegedések száma, azonban nagyon sokan nem érzik biztonságban a gyermekeiket.

Korábban nem volt egyetértés arról, hogy egy ilyen esetben kapnának-e fizetést a tanárok, Orbán Viktor arról beszélt, hogy fizetés nélküli szabadságra kellene menniük, de Gulyás Gergely most azt mondta, hogy távolléti díj járna nekik, ami megegyezne a fizetésükkel.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-kormány nem szereti Brüsszelt, mégis EU-s pénzből finanszírozott projekttel dicsekszik

A kormánypárti politikus azt nevezte még megoldandó problémának, hogy a középiskolákban, gimnáziumokban végzősöknél hogyan lehet megoldani, hogy elvégezzék az évet, hiszen ők érettségi vizsga előtt állnak. Egyelőre az merült fel, hogy a tavaszi szünetet hozzák előre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...