fbpx

FRISS HÍREK

Kiskertészek találkoztak a VIII. Kecskeméti Magvas Napon – galéria

- Advertisement -

A Kecskeméti Szatyor Közösség és a Mozgalom az Átalakuló Városért (MÁK) szervezésében zajlott a VIII. Kecskeméti Magvas Nap. Az esemény remek alkalom arra, hogy sok jó ember saját vetőmagokat és gondolatok cseréljen, tanuljon, ismerkedjen kis- és nagykertészekkel, a mezőgazdaságban jártas szakemberekkel.

A Magvas Napok sorozatában elévülhetetlen szerepe van a tavaly elhunyt Dr. Csatári Bálintnak. A geográfus tiszteletére a szervezők emlékfát ültettek a Széchenyi téren.

Minden évben egy téma köré van felépítve a kiskertészek találkozója, ebben az évben A fák rendkívüli szerepe kiskertünkben címet adták a szervezők. Rosznáky-Barna Péter a gyümölcsfákról tartott előadást, Dr. Tölgyesi Csaba a klímavédelem és az erdősítés összefüggéseibe avatta be az érdeklődőket, Rendek Olga ökogazdász a biológiai sokféleség fontosságára hívta fel a figyelmet, Dr. Andrési Dániel a KEFAG kutatási osztályvezető-helyettese az erdészeti mag- és csemetegazdálkodásról osztotta meg gondolatait és Kovács Attila faápoló az öreg fák ápolásának technikáiba vezette be a hallgatóságot.

Hasonló cikkünk:  Az 52-es főút fáinak kijelölése indokolt volt, de kivágásukra egyelőre nincs szükség

A kiállítók között volt Rendek Olga, a Kerekegyháza melletti Rendek Ökogazdaságból, Horváth Lászlóné Terike (Baba), a Kecskeméti Gombász és Gyógynövényklub képviseletében. Találkozhattunk a 10 millió Fa kecskeméti közösség képviselőivel is, akik a csoport saját készítésű vászonszütyőit hozták el a Magvas Napra.

Aki nem hozott magával magot az  sem ment haza üres kézzel, mert a Magház Közösségi Hálózattól és a Kecskeméti Szatyor Közösségétől juthatott vegyszermentes magokhoz.

A Magvas Napra ellátogatók mindemellett megismerhették a kenyér készítés rejtelmeit és a zöldkönyvtár könyvein keresztül magvas gondolatokat is olvashattak.

A nagyobb képért klikk a fotóra:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...