Kiskunfélegyházán jelenleg egy igazolt koronavírus eset van – Frissítve: ellentmondó híreket közölt a polgármester

0
Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere (fotó: https://kiskunfelegyhaza.hu/)

FRISS: Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere a reggeli órákban a közösségi oldalán közzé tett koronavírussal kapcsolatos tájékoztatóját néhány órával törölte, majd az alábbi bejegyzést osztotta meg:

Ma reggel arról számoltam be Önöknek, hogy Félegyháza területén egy személy koronavírus fertőzésben szenved. Az illetékes hatáságtól erről egyértelmű tájékoztatást kaptunk. Idézem a határozatot: „Fentiek szerint az elkülönítés alá helyezett személy az új koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott megbetegedésben szenved”.

Mindezzel szemben a mai napon tartott operatív törzs ülésén a hatóság képviselője arról tájékoztatott bennünket, hogy az érintett személy még nem lett a vírusra tesztelve. Ezt követően azonnal felvetettük a kapcsolatot az érintett személlyel, aki közölte, hogy valóban nem tesztelték, nincs diagnosztizálva koronavírus fertőzéssel. Hatósági házi karanténban van, mivel légúti panaszai voltak, de már ezek is enyhültek.

Hasonló cikkünk  Márciusig meghosszabbítják a korlátozásokat

Tehát jelenleg szerencsére még nincs Kiskunfélegyházán bizonyíthatóan koronavírussal fertőzött személy.” – írja Csányi József a közösségi oldalán.

Facebook/Csányi József hivatalos oldala

A polgármester reggel az alábbiakat írta posztjában. A link tartalma azóta nem olvasható.

Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere ma reggel közösségi oldalán közölte, hogy a városban megjelent a koronavírus.

„Mint az sajnos várható volt, városunkban is megjelent a koronavírus. Jelenleg egy igazolt eset van a városban.” tájékoztat a polgármester a közleményében.

Csányi József hozzátette: “A beteg házi karanténba került, állapota nem indokolja a kórházi kezelést. A beteg ellátásáról az önkormányzat gondoskodik.”

A polgármester a lakosokat arra szólította fel: legyenek körültekintőek, tartsák be a higiéniai előírásokat és vigyázzanak egymásra!

Az ellentmondó információk tisztázása érdekében szerkesztőségünk többször kereste a polgármestert telefonon, aki végül nem nyilatkozott, majd a közösségi oldalára irányított bennünket.

Koronavírus: A rémhírterjesztés és a kiskunfélegyházi polgármester esete