fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

KMJV Operatív Törzs: a bölcsődékben és óvodákban rendkívüli szünet lesz

- Advertisement -

A mai napon a Városi Operatív Törzs egyik szekcióülése az óvodások és bölcsődések csökkentett létszámú felügyeletével kapcsolatosan hozott döntéseket. Ennek szükségességét az indokolja, hogy március 18-tól, azaz holnaptól a bölcsődékben és óvodákban rendkívüli szünet lesz.

Nagyon köszönöm a szülőknek, hogy minden tőlük telhetőt megtettek a gyermekek otthoni felügyelete érdekében, így a kecskeméti óvodák már jelenleg is csökkentett gyermeklétszámmal működnek. A holnapi napon a 2918 óvodás gyerekből mindössze 116 gyermekről kell gondoskodni az intézményekben. A bölcsődék tekintetében a 846 felvett gyerekből 41 kicsi esetében kérték a szülők az ellátást. Ismételten köszönöm a kecskeméti szülők segítségét, felelős magatartását.

 A 116 óvodás felügyeletére városszerte 9 óvodát jelöltünk ki. Ezek: Forradalom utcai, Kandó Kálmán utcai, Mátis Kálmán utcai, Árpádvárosi (Csigabiga), Hosszú utcai, Egyetértés utcai, Bíró Lajos utcai, Lánchíd utcai, Csokor utcai óvodák.

-Az egy csoportban felügyelhető óvodások számát 5 főben maximáltuk. A kijelölt óvodák csoportszobáinak száma ezt fennakadás nélkül lehetővé teszi. Egy esetleges későbbi létszámváltozás esetén az óvodavezetők a fenti elvek mentén tudnak további csoportszobákat, intézményeket kijelölni.

-A gyerekek fogadása és hazaadása a már bevezetett zsiliprendszerben történik.

-A csoportszobai játszóeszközöket naponta fertőtleníteni kell.

-Az ügyeletes óvodák kültéri játszóeszközeit a Városüzemeltetési Kft. fertőtlenítse le.

-Meg kell vizsgálni a beltéri UV-fényes fertőtlenítés lehetőségét az ügyeletes óvodákban.

-Az óvodákban mérjék fel az óvodai ellátást nem kérők körében az ebéd elvitellel történő biztosítása iránti igényeket.

Hasonló cikkünk:  Vetőmagokat csereberéltek és kertészeti praktikákat tanultak Kecskeméten

-Az óvodavezetőkkel abban maradtunk, hogy az óvónők és dajkák közül nem végeznek munkát azok, akik idősebbek, krónikus betegek, vagy kisgyermekesek. Otthon maradásuk az éves fizetett szabadság terhére történik. A többi dolgozó látja el a gyerekek felügyeletével kapcsolatos teendőket. A jelenleg szabadságon lévőket lehet a nyár folyamán aktivizálni az óvodai rendszerben, tekintettel arra, hogy a járvány lecsengését követően erre az évre várhatóan megváltoznak a szokásos szabadság igénybevételi lehetőségek.

-A magánóvodáknak javasoljuk, hogy szintén 5 főben korlátozzák a csoportlétszámokat. Ha szükséges, biztosítjuk számukra is az étkeztetés megoldását.

-A bölcsődék tekintetében 846 felvett gyerekből 41-en kérték az ellátást. Az Árpádvárosi bölcsődében (Macskacicó) minden gyerek ellátását meg tudják oldani, szintén 5 fős csoportokban. Az óvodákhoz hasonlóan oldják meg a munkavállalók foglalkoztatását, illetve szabadságolását.

-A nem önkormányzati bölcsődei ellátást biztosító vállalkozásoktól is hasonló intézkedések meghozatalát kérjük.

-Az intézkedések előreláthatóan március 27-ig maradnak érvényben.

 

 Tisztelettel kérem a szülőket, hogy ezt az időszakot ne úgy éljék meg, mintegy egy szokásos szünidőt. Maradjanak otthon, a családtagok csak a lehető  legszükségesebb esetekben és időtartamra hagyják el otthonaikat.

Vigyázzanak magukra és egymásra!

Köszönettel:

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...