fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Koronavírus: Önkormányzati közlemény az óvodákról

- Advertisement -

A városházáról kapott közleményt változtatás nélkül közöljük.

„Szemereyné Pataki Klaudia polgármester – tekintettel a koronavírussal kapcsolatos országos veszélyhelyzetre – 2020. március 16-tól az alábbi megelőző intézkedéseket rendelte el.

Az önkormányzat óvodáiban hétfőtől zsiliprendszerrel működik a gyermekek fogadása és hazaadása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az óvodák belső bejáratánál a szülők elköszönnek gyermekeiktől. A kicsiket nem a szülők öltöztetik át, hanem a dadusok, óvónők. Hasonló módon délután a szülők a bejáratnál, illetve az udvaron várják gyermekeiket, akiket az óvónők, dadusok kísérnek ki.

Ezzel az intézkedéssel is csökken a személyes érintkezések száma és időtartama.

Ezen túlmenően az óvodákban minden ünnepség elmarad, az óvodások sem vesznek részt más szervezett eseményeken.

Kérjük, hogy azok a gyermekek, szülők, akik kapcsolatba kerültek fertőzött területről érkezett személlyel, ne menjenek be az óvodába, maradjanak otthon, és haladéktalanul hívják a háziorvost telefonon. Kérjük, hogy a családok fokozottan figyeljenek a nagyszülők védelmére is, mert ők koruknál fogva fokozottan ki vannak téve a fertőzés kockázatának.

Hasonló cikkünk:  Személyesen Szijjártó vitte el a NATO-ba a svéd ratifikációs okiratot

Javasoljuk, hogy ahol a család meg tudja oldani a gyermek otthoni felügyeletét, a gyermek ne menjen az óvodai közösségbe. Amennyiben a gyermek családjában (egy háztartásban) légúti megbetegedés tünetei jelennek meg, abban az esetben kérjük, hogy a gyermek lehetőség szerint ne menjen az óvodai közösségbe. 

Mindannyiunk közös érdeke a megelőzés, ezért fontos a folyamatos odafigyelés. Kérjük, kísérjék figyelemmel a koronavirus.gov.hu és az nnk.gov.hu oldalakat, ahol mindig naprakész információkat találnak.

Engert Jakabné

Kecskemét MJV alpolgármestere”

Korábban itt írtunk arról, hogy mi mit tapasztaltunk az óvodákban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...