fbpx
13.4 C
Kecskemét
2023. június 1., csütörtök

FRISS HÍREK

Koronavírus: Úgy tudjuk, karanténban van egy zrínyis diák és családja

Egy nagyon rövid ideig gondolkodtunk a szerkesztőségben, hogy a hozzánk eljutott információ pánikot kelt-e, vagy közérdekből közölni kell. Mivel az tapasztalható, hogy akkor idegesebb a közvélemény, hogy ha úgy érzi, hogy a döntéshozók elhallgatnak valamit, ha sunnyogás tapasztalható, ha utólag tárják fel a helyzetet, ezért úgy döntöttük, megírjuk.

Karanténban lehet egy kecskeméti család

A Zrínyi iskola igazgatója nem tagadta a KecsUP-nak, hogy ő írta azt a levelet, amely hozzánk is eljutott. Eredetileg a szülői munkaközösség kapta meg. Ebben az áll, hogy az iskola egyik alsós diákja és testvére is karanténba került. Amikor rákérdeztünk, azt mondta Tóth Lászlóné, hogy türelmet kér, mert a fenntartóval egyeztet éppen. Majd egy óra múlva újabb türelmet kért arra hivatkozva, hogy az egyeztetés mindig tart.

A tájékoztatás szerint a gyermek édesanyja külföldről jött haza, ezért várt rá karantén. Bár fertőzött beteggel nem volt kontaktusa. A zrínyis gyermek az édesapával volt, de két méteres távolságból találkozott édesanyjával. Azonnal értesítették az apukát, hogy vigye a gyermeket orvoshoz, aki elrendelte a karantént a testvérrel együtt. Az igazgató értesítette a fenntartót és fertőtlenítést kért. Ennyi van a levélben a karanténról és a gyermekről.

Ez nem azt jelenti, hogy bárki fertőzött lenne a családban

Mi tesszük hozzá, hogy ez nem azt jelenti, hogy bárki fertőzött lenne ebben a családban. És azt is mi tesszük hozzá, hogy mivel az anyuka és a két testvér karanténban van, minden bizonnyal az édesapa is, bár erről nem szól a tájékoztatás. Azt is mi tesszük hozzá, hogy nem lehet biztosan kijelenteni, hogy volt-e valakinek kontaktusa beteggel vagy sem, mert, hogy ki fertőzött, csak teszt útján állapítható meg, és nyilván nem készült mindenki esetében teszt, aki találkozott az édesanyával. Nyilván ezért is került karanténba, vagyis elővigyázatosságból.

Hasonló cikkünk:  Államtitkár válaszolt, hogy tervez-e a kormány akkumulátorgyárat Kecskemétre
Hasonló cikkünk:  Táncsicsos diák: Igenis el kellett hagynom a koleszt

A levélben még arról is ír az igazgató, hogy megérkezett  a víz nélküli fertőtlenítő az iskolába, de korábban is volt már kint a mosdókban fertőtlenítő kézmosó.

Amint újabb információnk van ezzel kapcsolatban, közölni fogjuk.

Íme a teljes levél:

Kedves Szülők! Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a mai napon kiderült, hogy egy alsós tanuló anyukája külföldi utazás után karanténba került, bár fertőzött személlyel közvetlen kontaktusa nem volt. A gyermek az apukájánál volt,de kb. 2 méter távolságból találkozott anyukájával egy alkalommal. Azonnal hívtam az apukát, hogy vigye el a gyermeket és hívja a háziorvost. Később jelezte a szülő, hogy a háziorvos elrendelte a karantént, testvérével együtt. Az iskolában kértem a fertőtlenítést, értesítettem a fenntartót. Ezen túl szeretném még tájékoztatni Önöket, hogy minden városi és iskolai szintű rendezvény, program, ünnepség elmarad, azok lemondásra kerültek. Ahogy korábbi levelemben írtam, a március 15-i ünnepséget az iskolai rádión keresztül hallgatjuk. A Lázár Ervin Programot keretében szervezett valamennyi eseményt határozatlan ideig felfüggesztették. Kézfertőtlenítő kézmosót rakattam ki a mosdókba még korábban, a víz nélkül használatos fertőtlenítő is megérkezett, mely több helyen kihelyezésre került. Szeretném kérni, hogy ha valaki bármilyen módon kapcsolatba kerülhetett fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodása során, ne jöjjön be az iskolába, maradjon otthon és haladéktalanul hívja fel telefonon a háziorvosát. Köszönettel és tisztelettel: Tóth Lászlóné

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...