fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Már két kecskeméti van hatósági házi karantén alatt

- Advertisement -

Tisztelt Kecskemétiek!

Egyre több olyan esetről hallok, hogy külföldről hazatért honfitársaink – bárhol is jártak – két hétre az önkéntes elzárkózás mellett döntenek. Aki teheti, az teljesen külön ingatlanban tartózkodik. Olyan család is van azonban, ahol az előbbi megoldásra nincs lehetőség. Mégis megfelelő felességérzetük van, így azok a családtagok is otthon maradnak, akik egyébként nem jártak külföldön, de egy háztartásban élnek a frissen hazaérkezett személlyel.

Nagyon köszönöm nekik azt, hogy önként, önmagukra és embertársaikra vigyázva ezt megteszik, mert ezzel minimalizálják a kockázatot.

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon járványügyi megfigyelés alá, hatósági házi karanténba került a második kecskeméti polgártársunk, aki Olaszországban járt.

A Magyarországon jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében a hatósági házi karanténnal érintett személlyel közös háztartásban élőkre a karantén nem vonatkozik. Anyaként, idős rokonaim gyermeke és unokájaként, feleségként és gyakorló, tapasztalt háziasszonyként én ezt nem tartom biztonságos megoldásnak. Ezért tisztelettel szeretném azt kérni, hogy akár önkéntes, akár hatósági karanténban van valaki, annak családja járjon el a legnagyobb elővigyázatossággal.

Hasonló cikkünk:  L. Simon László szerint az új kulturális törvénytervezetet fizikai képtelenség megcsinálni

Kérem, hogy ha egy mód van rá, akkor a családtagoktól teljesen elkülönülten, külön ingatlanban töltsék a két hetet. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor a karanténban lévő személlyel egy háztartásban élő családtagok se mozduljanak ki.

Külföldön olyan területeken van a legnagyobb baj, ahol sokáig nem vették komolyan az új koronavírust. Csak akkor kaptak észbe, amikor már ezrek betegedtek meg.

Tanuljunk mások hibájából!

Vigyázzanak magukra és egymásra!

Köszönettel:
Szemereyné Pataki Klaudia
Kecskemét MJV polgármestere

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...