fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Pont az az alapítvány került célkeresztbe, amelyre panaszkodott nekünk az eltűnt kiskőrösi fiú édesanyja

Két napja írtuk meg annak a kiskőrösi 19 éves fiúnak az eltűnését, akiről a családja már lassan két hónapja nem tud semmit. Az édesanya elmondta nekünk, és mi megírtuk, hogy a rendőrség mellett több szervezettől is segítséget kértek. Egy miskolci, egy egri és egy szekszárdi kutatócsoport le is utazott hozzájuk, és kutyákkal indultak Balázs Csongor Péter megkeresésére, ám nem jártak sikerrel. Akkor Balázs Arankára, az édesanyára hivatkozva azt is megírtuk, hogy van még egy eltűnt emberekre specializálódott szervezet, amelytől segítséget kért, de ez még nem tett semmilyen lépést.

Ennél azonban sokkal többet mondott nekünk az édesanya, de mivel annak a cikknek az volt a lényege, hogy eltűnt egy gyermek, és hátha tudunk segíteni a megtalálásában, ezért ott semmilyen más információt nem akartuk írni, amely más irányba vinné az ügyet.

Csakhogy most célkeresztbe került az alapítvány

De most érdekes fordulatot vett a történet, legalábbis abból a szempontból, hogy éppen arról a szervezetről van szó, amelyről most a 24.hu azt írta meg, hogy

“Közpénzmilliókból tévéstúdiót rendezett be Kárász Róbert eltűnt gyerekeket kereső alapítványa”

A cikkben pedig arról írnak, hogy

“Az MNB által tavaly és 2018-ban összesen csaknem 40 millió forinttal megtámogatott, Kárász Róberthez kötődő Ezer Lámpás Éjszakája, az Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány (továbbiakban: ELÉ) például a rendelkezésére álló milliókat többek közt szoftverekre, nyomtatókra, kamerákra, monitorokra, számítógépekre, utazási költségre, könnyűzenei fellépőkre, mikrofonra, objektívekre, bútorokra, kiadványokra, rajzpályázatra és PR-ra fordította, olykor igen nagyvonalú honoráriumot kipengetve”

A kecskeméti önkormányzat is adott pénzt az alapítványnak

Balázs Aranka két napja a telefonban azt a kérdést tette fel nekünk, hogy vajon biztosan jó helyre mennek-e azok a pénzek minden ilyen szervezetnél, amelyek azért kapnak támogatásokat, hogy eltűnt embereket találjanak meg.

Hasonló cikkünk:  Repülőnap 2021 - élő közvetítés a szombati napról
Hasonló cikkünk:  Kerékpárok után a parkoló autókban is károkat követtek el - a szabadszállási polgárőrséggel beszélgettünk

Természetesen a választ nem tudjuk, és ezzel a cikkel sem állítjuk, hogy az Ezer Lámpás Éjszakája, az Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány nem arra költi a pénzét, amire kérte és kapta.

A hírportál szerint a kecskeméti önkormányzat tavaly 1,5 millió forinttal támogatta az alapítványt.

A Kárász Róbert nevével fémjelzett szervezet egyébként a 24.hu-val a következőt közölte:

“7 millió forintból vásárolta meg alapítványunk a technikai parkot, ami egy televíziós stúdió munkához elengedhetetlen. Ebből az összegből vásároltunk kamerákat, objektíveket, mikrofonokat, lámpákat, statívokat, slidert, háttérfalat, vágóprogramot, számítógépet, szoftvert stb. Addig forgatunk, és addig gyártjuk a filmeket, amíg lesz rá pénzünk.”

Balázs Csongor Péter, az eltűnt fiú

Az édesanya az alapítvány Facebook oldalán küldött üzenetet (amelyet nekünk is elküldött), de azt mondja, máig nem kapott innen segítséget. Elsősorban azért fordult hozzájuk, hogy segítsenek abban, hogy megszerezhessék a fiúnál lévő telefon koordinátáit (amellyel az útját ki lehetne mutatni), amit korábban nem sikerült lekérni, ahogyan írtuk is korábbi cikkünkben.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...