Rendkívüli idők kecskeméti közgyűlése – erről tárgyalnak a városanyák és városatyák március 19-én

0
Lechner Ödön, Pártos Gyula | Városháza, Kecskemét - fotó: Nemzeti Levéltár

Óvintézkedés céljából csak a képviselők, a szakbizottságok tagjai és a hivatal érintett munkatársai lehetnek jelen a közgyűlésen, illetve a szakbizottságok ülésein. Vagyis senki se induljon el otthonról, hogy a helyszínen kövesse a nagyérdemű politikusok közgyűlési vitáját. A nyilvánosság biztosítása a Kecskeméti Televízió közvetítése útján történik.

A közgyűlés szűk keretek között zajlik március 19-én a legminimálisabb számú napirenddel, összesen tízzel. A meghívót a napirendi pontokkal együtt a törvényi előírásoknak megfelelően ki kell tenni a kecskemet.hu oldalra. Erre most nem került sor, de ezt tudjuk be annak, hogy rendkívüli időkben ülésezik a közgyűlés.

Tájékoztatót tart a kecskeméti operatív törzs az eddigi munkájáról.

Lesz szó továbbá, hogy mekkora számú óvodai csoportot lehet indítani ősztől, illetve óvodai intézményvezetői pályázatot is kiírnak.

Amint elül ez a baj és majd újra a kecskeméti közutakon kerekezünk és hajtjuk az autót, akkor 2029-ig a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft kezeli:

– az önkormányzat tulajdonában álló közutakat, kerékpárutakat, gyalogutakat és járdákat. Ide fordulhatunk akkor is, ha szeretnénk az otthonunk közelében levő közparkot rendben látni, vagy amikor a májusi eső alámossa az utat a házunk előtt. Nem utolsó sorban a városi cég munkatársai végzik el a közterületek fellobogózását is.

A városi cégre nagy feladat vár. A kérdés az, hogy mennyi forrás áll rendelkezésre, amikor városunk útjait a helyi polgárok nem igen dicsérik fel, annak állapota miatt. Komoly problémát jelent az is, hogy az évről-évre egyre nagyobb esőzések Velencévé változtatják a homokon fekvő városunkat. Az akadálymentes közlekedés biztosítása terén szintén komoly hiányosságokat sorolhatunk fel, ami sok kecskeméti időst, kerekesszékest, babakocsist, illetve kerékpárost érint. De azért bízzunk, hogy idővel ez is változik…

Közgyűlési meghívó – március 19. 14 óra