fbpx
10.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Rendkívüli idők kecskeméti közgyűlése – erről tárgyalnak a városanyák és városatyák március 19-én

Óvintézkedés céljából csak a képviselők, a szakbizottságok tagjai és a hivatal érintett munkatársai lehetnek jelen a közgyűlésen, illetve a szakbizottságok ülésein. Vagyis senki se induljon el otthonról, hogy a helyszínen kövesse a nagyérdemű politikusok közgyűlési vitáját. A nyilvánosság biztosítása a Kecskeméti Televízió közvetítése útján történik.

A közgyűlés szűk keretek között zajlik március 19-én a legminimálisabb számú napirenddel, összesen tízzel. A meghívót a napirendi pontokkal együtt a törvényi előírásoknak megfelelően ki kell tenni a kecskemet.hu oldalra. Erre most nem került sor, de ezt tudjuk be annak, hogy rendkívüli időkben ülésezik a közgyűlés.

Tájékoztatót tart a kecskeméti operatív törzs az eddigi munkájáról.

Lesz szó továbbá, hogy mekkora számú óvodai csoportot lehet indítani ősztől, illetve óvodai intézményvezetői pályázatot is kiírnak.

Amint elül ez a baj és majd újra a kecskeméti közutakon kerekezünk és hajtjuk az autót, akkor 2029-ig a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft kezeli:

– az önkormányzat tulajdonában álló közutakat, kerékpárutakat, gyalogutakat és járdákat. Ide fordulhatunk akkor is, ha szeretnénk az otthonunk közelében levő közparkot rendben látni, vagy amikor a májusi eső alámossa az utat a házunk előtt. Nem utolsó sorban a városi cég munkatársai végzik el a közterületek fellobogózását is.

A városi cégre nagy feladat vár. A kérdés az, hogy mennyi forrás áll rendelkezésre, amikor városunk útjait a helyi polgárok nem igen dicsérik fel, annak állapota miatt. Komoly problémát jelent az is, hogy az évről-évre egyre nagyobb esőzések Velencévé változtatják a homokon fekvő városunkat. Az akadálymentes közlekedés biztosítása terén szintén komoly hiányosságokat sorolhatunk fel, ami sok kecskeméti időst, kerekesszékest, babakocsist, illetve kerékpárost érint. De azért bízzunk, hogy idővel ez is változik…

Hasonló cikkünk:  Portfolio: gigantikus adósságot vett a nyakába a magyar állam
Hasonló cikkünk:  Képzési programmal erősítenék a magyarságtudatát a pedagógusoknak

Közgyűlési meghívó – március 19. 14 óra

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...