fbpx
-3 C
Kecskemét
2023. február 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Szövetség a Hírös Városért: 11 pontos javaslatában az önkormányzati bérleti díjak csökkentését javasolja

Néhány kérdés a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezetőjéhez:

KecsUP: A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben senki sem kíváncsi a politikai lózungokra. Mit mond ebben a kritikus helyzetben egy ellenzéki politikus? 

Lejer Zoltán: Köszönet jár minden egészségügyi alkalmazottnak, akik ezekben a napokban erejükön felül dolgoznak, és a legfontosabb feladatot látják el, az életünk megmentésért küzdenek a vírussal szemben.

Nincs vita, itt a legnagyobb pandémia kihívás Európa előtt. Sajnos a tavaly év végi kínai események óta látható volt a vírus agresszív terjeszkedése. Most, hogy már itt van hazánkban az a felelősségünk, hogy a szakemberek által javasolt intézkedéseket végrehajtsuk. A döntéshozók és a lakosságnak is egyaránt van felelőssége. A döntéshozóknak az, hogy a szakma döntéseit vegyék figyelembe, a lakosságnak pedig az, hogy ezt fegyelmezetten betartsák.

Most a legfontosabb teendő a kijárás további korlátozása lenne, ami a fertőzések számának emelkedését csökkenthetné, amivel az egészségügy leterheltségét mérsékelhetnénk.

KecsUP: Frakcióvezetőként nem tagja a kecskeméti operatív törzsnek, de információink szerint 11 pontos javaslatot készített a Szövetség. Mik voltak ezek a javaslatok?

LZ: Igen, készítettünk egy 11 pontos javaslatot még a március 19-i közgyűlés előtt, amit továbbítottunk az operatív törzsnek. Kiemelném ezek közül a lakosok pontos tájékoztatását, az idősek védelmét és az otthonápolást. Javaslatunkban kitértünk a várható gazdasági problémákra is.

Hasonló cikkünk:  Csökken a gázfogyasztás a rezsiemelés óta

A vírus elmúltával komoly erőfeszítéseket kell tennünk a gazdaság újjáélesztésére, de most a legfontosabb az, hogy olyan intézkedések szülessenek, amik tompítják a válságot.

Hasonló cikkünk:  Csökken a gázfogyasztás a rezsiemelés óta

Ezért azt javasoltuk, hogy az önkormányzati bérleti díjakat csökkentsük, esetleg engedjük el, amivel több kecskeméti kisvállalkozás túlélését segítenénk.

(szerk: KMJV Operatív Törzs március 19-ei döntései alapján a KIK-FOR Kft. megvizsgálja az üzlethelyiségek bérleti díj csökkentésének lehetőségeit.)

KecsUP: Mi lesz az első dolga képviselőként, miután elmúlik a veszélyhelyzet? 

LZ: A veszély elmúltával az élet nem lesz olyan, mint előtte. Az új helyzethez kell alkalmazkodunk, a gazdaság zsugorodni fog és ez ki fog hatni az élet minden területére. Környezetvédőként szeretném, ha ez a vészhelyzet felhívná a figyelmet milyen fontos a fenntarthatóság, és milyen lehetőségeket engedtünk el magunktól az elmúlt években. Például a kiskertkultúrát, az önfenntartást és az öngondoskodást. Ezek a mai helyzetben mind felértékelődnek és hiszem, hogy most vissza tudunk térni ezekhez az értékeinkhez.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...