fbpx

FRISS HÍREK

Tagadja a kecskeméti áruházban lövöldöző vadász, hogy meg akarta ölni a volt párját

- Advertisement -

Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal kecskeméti férfival szemben, aki tavaly nyáron vadászpuskával akarta lelőni a volt élettársát a kecskeméti Alföld Áruházban.

A vadász és a nála 34 évvel fiatalabb Zsuzsanna 22 éven át éltek élettársi kapcsolatban, kapcsolatukból egy közös gyermek is született. A férfi nem tűrte az ellentmondást, terrorizálta és bántalmazta a nőt. Az asszonynak elege lett a párja viselt dolgaiból és tavaly április végén elköltözött tőle.

A vadász azonban nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért személyesen és telefonon zaklatni kezdte a volt élettársát. A szakításukat követő közel három hónapban több, mint 350 alkalommal felhívta telefonon, melyek során többször is megfenyegette. Emellett naponta bement a munkahelyére, ahol trágár szavakkal szidalmazta. A nő félelmében június végén feljelentette zaklatásért, valamint biztonsági őröket is fogadott.

Miután Zsuzsának új kapcsolata lett, a férfi július 24-én elhatározta, hogy megöli a nőt a boltban záráskor. Magához vett egy engedéllyel tartott duplacsövű sörétes vadászpuskát, aminek – hogy észrevétlenül magával vihesse – lefűrészelte a tusát és a csöve egy részét. A puskát meg is töltötte és még tartalék lőszert is vitt magával.

Hasonló cikkünk:  Nekiment a tanulóvezetőnek a gyorshajtó, és lelökte az útról

Délután négy után pár perccel érkezett meg a volt élettársa üzletéhez a papírtáskába rejtett puskával. Az üzletben a nőn kívül csak egy biztonsági őr és egy vásárló tartózkodott. A férfi az üzletbe belépve távozásra szólította fel az őrt, a fegyvert pedig a volt élettársára irányította és közölte vele, hogy „megöllek”. A vásárló kimenekült az üzletből, a nő pedig leguggolt a pult mögé. Eközben a biztonsági őr elkapta a vadászpuska csövét és megpróbálta kicsavarni a férfi kezéből a puskát.

Ekkor a nő a volt élettársa korábbi fenyegetései miatt magánál tartott gázsprayvel próbálta leszerelni a férfit, majd a hátára ugorva húzta hátra a fejét. A dulakodás során a vadász puskája egyszer elsült, a lövedékek pedig az üzlethelyiség egyik polcába csapódtak. Végül a biztonsági őrnek sikerült a fegyvert kicsavarnia a férfi kezéből, majd a földön lenyomva tartotta a rendőrök kiérkezéséig.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője, Schmidt Gábor a 24.hu megkeresésére közölte, hogy az előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlettel és zaklatással vádolt férfi tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy nem akarta megölni a volt élettársát.

Az ügyész végrehajtandó fegyházat kért a férfira, azzal, hogy a lefoglalt puskát és lőszereket is el kell kobozni tőle.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...