fbpx

FRISS HÍREK

Tíz pontot fogalmazott meg hétfőn a Városi Operatív Törzs

- Advertisement -
A Városi Operatív Törzs mai határozatait:

-Kéri, hogy az egészségügyi, szociális, köznevelési és bölcsődei ellátást végző intézmények, valamint a Gondoskodó Szolgálat vonatkozásában készüljön újabb, az elkövetkező három hónapra vonatkozó felmérés a védőfelszerelések (szemüveg, maszk, védőruha, gumikesztyű) iránti igények tekintetében. A megjelölt intézményekben fel kell mérni továbbá az UV és ózongenerátorok beszerzése iránti igényeket is.

-Kéri, hogy a kizárólagos és többségi tulajdonú gazdasági társaságok körében készüljön felmérés a felszabaduló és felszabadítható gépjárművekre és gépkocsivezetőkre vonatkozóan. Elsősorban elektromos autókra lenne szükség, amelyeket a Gondoskodó Szolgálat tudna használni a segítségnyújtása során.

-Kéri, hogy az állami fenntartású iskolák, az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődei ellátást végző intézmények körében készüljön újabb igényfelmérés a gyermekétkeztetésre vonatkozóan.

-Úgy dönt, hogy az idősellátás keretében a Gondoskodó Szolgálat igény alapján biztosítson napi egyszeri meleg étel kiszállítást a 65 éven felüliek számára. Az operatív törzs kéri a közétkeztetésben résztvevő szolgáltatókat, hogy készüljenek fel a megjelölt feladatra. A meleg étel kiszállítási ára a szociális étkeztetés díjával megegyezően 600 Ft/ebéd legyen. A díjtétel különbözetre vonatkozóan készüljön költségvetési átcsoportosítás a Szociális Közalapítvány részére.

-Kéri, hogy a Kecskeméten működő polgárőr egyesületek készüljenek fel a lakosság hangosbemondó útján történő tájékoztatására, arra vonatkozóan, hogy az emberek maradjanak otthon.

Hasonló cikkünk:  Romantikázó kanalasgémeket kaptak lencsevégre a Kiskunsági Nemzeti Parkban

-Kéri, hogy a Gondoskodó Szolgálat nyújtson segítséget az egészségügyben dolgozó orvosok, ápolók és szakdolgozók részére a napi bevásárláshoz. Az igénybevételre vonatkozóan készüljön felmérés. A szolgáltatásért történő fizetés utólagosan is történhet átutalással.

-Kéri, hogy az autóbusszal végzett helyi tömegközlekedés jelenlegi menetrendje kerüljön felülvizsgálatra. Szükség esetén kerüljön sor járatbővítésre és kapacitásbővítésre (nagyobb buszok biztosítására).

-Kéri, hogy az önkormányzat nyugdíjasházaiban élő időskorú személyek részére ingyenesen kerüljön biztosításra WIFI hálózaton keresztül az internet elérhetősége. A KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. gondoskodjon WIFI routerek kihelyezéséről az érintett ingatlanokban.

-Javasolja azoknak a Kecskeméten élő időskorú személyeknek, akik nem rendelkeznek internet elérhetőséggel és szeretnének ilyen szolgáltatást igénybe venni, hogy vegyék fel a kapcsolatot a telefon előfizetésük szerinti szolgáltatóval a telefonon elérhető ügyfélszolgálaton keresztül. Erre vonatkozóan, illetve az e témakörben történt ingyenes felajánlások tekintetében tájékoztatni szükséges az érintetteket a média útján.
-Kéri, hogy az idősek fizikai állapotának karbantartását segítendő a Kecskeméti Televízió műsorába kerüljön be a tévétorna.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...