fbpx
2.9 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Veszélyhelyzet: Érezhetően kiürültek Kecskemét utcái, terei – körkép

Azt azért nem állítanánk, hogy kihalt lett a város. Viszont az egyértelműen megfigyelhető, hogy jóval kevesebb lett az ember, bármerre is fordultunk meg. Kevesebben sétálnak, viszont közöttük gyerekes anyukákat, iskoláskorúakat, középkorúakat és időseket is láttunk.

Egy-egy ember sétál keresztül, vagy üldögél a padokon.

Itt-ott találkoztunk maszkos emberrel az utcákon, de ritkán. Viszont több üzletben maszkban dolgoznak az eladók, ez jól látszódott az ablakokon keresztül.

Több üzlet már délelőtt is zárva tartott

Több üzlet ki sem nyitott

Amit megtapasztaltunk még, az az volt, hogy sok üzlet már órákkal 15 óra előtt zárva volt, minden bizonnyal ki sem nyitott. A Kálvin téri parkolóban 15 helyet számoltunk meg, ami egy átlagos munkanapon elég nagy ritkaság. A gyógyszertárak előtt az utcán állnak az emberek.

Az egyik étterem most olcsóbban adja az elviteles ételt, egy másik étterem pedig mostantól kiszállítást vállal. Mindenki megpróbál “életben maradni”, alkalmazkodni a mostani helyzethez.

Hasonló cikkünk:  Gyermekjogi alapítvány: Politikus ne fotózkodjon gyerekekkel

Közétkeztetés most is van

Az iskolák környékén ételhordós fiatalokat fedeztünk fel, ők vitték haza az ételt, amit a veszélyhelyzet alatt is főznek azoknak, aki kéri.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közlése szerint vasárnaptól nem tartanak miséket a katolikus templomokban. Erről még nem láttunk információt a nagytemplom bejáratánál. Ellenben a református egyházközségnél találtunk egy feliratot, amely szerint mától nincsenek istentiszteletek és egyéb alkalmakat is szüneteltetnek.

Hasonló cikkünk:  Akadozva, de Kecskeméten is megkezdődött az előválasztás

Ember sehol. Ritka pillanat.

Maszkos, kesztyűs vásárlók

Az egyik nagy bevásárló központban ma láttunk először tömegesen maszkos, kesztyűs vásárlókat. A kosarak is rendesen tele voltak általában. Ásványvíz, tej, liszt: ezek tipikusan ott voltak szinte mindegyikben. Ebben az áruházban élesztőt már tegnap se lehetett kapni, legalábbis este. Az üres dobozok alapján ma feltölthették a polcokat, de kapni ma dél körül se lehetett már, még szárazat sem. Fertőtlenítő továbbra is hiánycikk.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...