fbpx

FRISS HÍREK

Visszaállítja az ütemes menetrendet a MÁV Szeged és Budapest között

- Advertisement -
A szeged.hu-nak többen megerősítették, hogy nem vár a MÁV nyárig, április 5-étől visszaállítja az ütemes menetrendet Szeged és Budapest között.


Ez azt jelenti, hogy ismét minden óra 45 perckor indulnak majd a vonatok Szegedről Budapestre és minden óra 15 perckor érkeznek vissza Szegedre Kecskemét érintésével, a szokásos késéseket nem számítva.

Informátoruk szerint már írják a közleményt a Palkovics-féle minisztériumban az új menetrend megszüntetéséről és az ütemes menetrend visszaállításáról.

A megszűnő, új menetrend december 15-én lépett életbe, annak életszerűtlensége és kísérleti jellege rögtön hatalmas tiltakozást váltott ki: Kecskeméten a Szövetség a Hírös Városért Egyesület indított petíciót, Szegeden Botka László polgármester írt levelet Homolya Róbert vasúttársaság elnök-vezérigazgatónak, kérve az ütemes menetrend visszaállítását.

Szeged polgármestere nem kapott választ, de úgy néz ki, az új menetrend és vele az emberkísérlet megszűnik.

Hasonló cikkünk:  Esti mesék lázadó lányoknak: Minden, csak nem öncélú

A menetrendváltozásról Szabó Sándor szegedi országgyűlési képviselő Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vonta kérdőre az Országgyűlésben, de cinikus választ kapott a kijelölt Schanda Tamás államtitkártól. Szabó Sándor arra volt kíváncsi, hogy felülvizsgálják-e a helyzetet, illetve tervezik-e a kétvágányúsítani a Kiskunfélegyháza–Szeged közötti 60 kilométeres szakasz.

Schanda nem válaszolt a konkrét kérdésekre, csak cinikusan arról beszélt, hogy mennyire jó az új menetrend és a két pár gyorsított járat, ami nem áll meg Budapest-Nyugati pályaudvar és Szeged között.

Mindenesetre az új menetrend június előtti visszavonása sokatmondó válasz a Palkovics-minisztériumnak és a MÁV-nak feltett kérdésekre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...