Visszaállítja az ütemes menetrendet a MÁV Szeged és Budapest között

0
pecsistop.hu
A szeged.hu-nak többen megerősítették, hogy nem vár a MÁV nyárig, április 5-étől visszaállítja az ütemes menetrendet Szeged és Budapest között.


Ez azt jelenti, hogy ismét minden óra 45 perckor indulnak majd a vonatok Szegedről Budapestre és minden óra 15 perckor érkeznek vissza Szegedre Kecskemét érintésével, a szokásos késéseket nem számítva.

Informátoruk szerint már írják a közleményt a Palkovics-féle minisztériumban az új menetrend megszüntetéséről és az ütemes menetrend visszaállításáról.

A megszűnő, új menetrend december 15-én lépett életbe, annak életszerűtlensége és kísérleti jellege rögtön hatalmas tiltakozást váltott ki: Kecskeméten a Szövetség a Hírös Városért Egyesület indított petíciót, Szegeden Botka László polgármester írt levelet Homolya Róbert vasúttársaság elnök-vezérigazgatónak, kérve az ütemes menetrend visszaállítását.

Szeged polgármestere nem kapott választ, de úgy néz ki, az új menetrend és vele az emberkísérlet megszűnik.

Hasonló cikkünk  Mi legyen a sorsa a Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vasútvonalnak?

A menetrendváltozásról Szabó Sándor szegedi országgyűlési képviselő Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vonta kérdőre az Országgyűlésben, de cinikus választ kapott a kijelölt Schanda Tamás államtitkártól. Szabó Sándor arra volt kíváncsi, hogy felülvizsgálják-e a helyzetet, illetve tervezik-e a kétvágányúsítani a Kiskunfélegyháza–Szeged közötti 60 kilométeres szakasz.

Schanda nem válaszolt a konkrét kérdésekre, csak cinikusan arról beszélt, hogy mennyire jó az új menetrend és a két pár gyorsított járat, ami nem áll meg Budapest-Nyugati pályaudvar és Szeged között.

Mindenesetre az új menetrend június előtti visszavonása sokatmondó válasz a Palkovics-minisztériumnak és a MÁV-nak feltett kérdésekre.