fbpx
4.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

A látogatási szabályok betartásának fontosságára hívja fel a figyelmet a nemzetipark-igazgatóság

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényein és védett területein kirándulók száma. Az Igazgatóság arra kéri a látogatókat, hogy kövessék figyelemmel a honlapokon, a közösségi médiafelületeken megjelenő hivatalos információkat, és tartsák be a védett területeken történő túrázás szabályait és a higiéniai előírásokat is.

Az Igazgatóság arra kéri a kirándulókat, hogy a tanösvényeken csak gyalogosan közlekedjenek, parkolásra használják a kijelölt parkolóhelyeket, túrázás közben maradjanak a kijelölt utakon. A táblával jelzett, fokozottan védett területekre továbbra is csak a nemzeti park írásos engedélyével lehet belépni.

Hasonló cikkünk:  A Művelődési Központ megszüntetéséről döntött Kalocsán a polgármester

A látogatókat arra kérik, hogy vigyázzanak a környezet tisztaságára és semmit ne hagyjanak maguk után a kirándulás során.

A működési területükön található, saját fenntartású madármegfigyelő-tornyokat a kirándulók biztonsága érdekében lezárják a járvány idejére. A Fülöpházi-buckavidéken, a Báránypirosító tanösvény elején található erdei tornapályát kérik, ezen időszak alatt szintén ne használják!

Hasonló cikkünk:  Képek a múltból, emlékek Szabadszállásról

Végezetül felhívják a figyelmet, hogy idén nagyon sok a kullancs, fokozottan ügyeljenek erre is!

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...