fbpx
4.8 C
Kecskemét
2021. október 18., hétfő

FRISS HÍREK

A nagypiac látogatásának mellőzését kéri a polgármester az idősektől

Polgármesteri közlemény a húsvéti ünnepek közeledtével.

Kedves Kecskemétiek!

Az a személyes tapasztalatom, hogy a 65 év felettieknek fenntartott 9-től 12 óráig tartó vásárlási időintervallum következtében reggelente rendkívül zsúfolt a Budai utcai nagypiac, Az aktív korosztály ugyanis csak akkor tud vásárolni. Ahogy közelednek az ünnepek, a helyzet napról napra romlik, és köztudott, hogy a tömeg rendkívüli járványügyi kockázatot jelent.

A piac nagypénteken, szombaton és vasárnap is nyitva lesz.

Arra kértem a piac vezetését és arra kérem a 65 év felettieket, hogy ezen a három napon, tehát április 10-én, 11-én és 12-én lehetőség szerint ne látogassák a piacot. Amennyiben erre nincs módjuk, akkor a bevásárlást oldják meg 10 és 12 óra között.

Ezzel az aktív dolgozóknak, a kecskeméti családoknak adunk plusz egy órát és remélhetőleg csökken a zsúfoltság.

Hasonló cikkünk:  Direkt36: Oltással akarta elkerülni Orbán a kórházi drámákat. Végül csak eltitkolni tudta azokat

Kérem az idősek együttműködését, adjunk közösen lehetőséget a fiatalabbaknak, hiszen ők hét közben dolgoznak, így nem tudnak készülni az ünnepre.

Hasonló cikkünk:  Félkészen maradhatnak házak Magyarországon

Egyben felhívom a figyelmüket arra is, hogy a Gondoskodó Szolgálat működik, szombaton is ügyeletet tart. Vegyék igénybe az ő segítségüket, vagy fiatalabb családtagjaik segítségét a bevásárláshoz és inkább maradjanak otthon.

Köszönettel:

Szemereyné Pataki Klaudia
Kecskemét MJV polgármestere

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...