fbpx
1.5 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Csodálatos művészettörténeti mozifilmek online karantén idejére

Firenze, Róma, Milánó…

Megnyílt A művészet templomai című népszerű ismeretterjesztő sorozat online filmkölcsönzője, amely első körben hat filmmel, köztük a firenzei Uffizi képtárat, Róma bazilikáit, a milánói Scala történetét, Leonardo és Raffaello életpályáját bemutató alkotásokkal színesítheti a programkínálatot a koronavírus-járvány miatt otthon maradó művészetkedvelők számára – tájékoztat a papageno.hu kulturális portál.

Hat éve indult útjára A művészet templomai mozifilm sorozat, amely az egyetemes művészet kiemelkedő alkotóit, intézményeit és műkincseit mutatja be.

Az online filmkölcsönzőben jelenleg hat alkotás elérhető: a Firenze és az Uffizi képtár, A milánói Scala – A csodák palotája, Leonardo da Vinci – A lángelme Milánóban, Pápai bazilikák, KincseskamrákA csodák világa, RaffaelloA festőfejedelem című filmek.

Firenze és az Uffizi képtár (szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 2015)

A közel húsz helyszínen forgatott film bejárja a város leghíresebb épületeit és tereit, a Medici-palotától kezdve a Szépművészeti Akadémián át a Ponte Vecchio-ig, majd Firenze leghíresebb galériája, az Uffizi képtár kincseit, Michelangelo, Raffaello, Leonardo, Botticelli, Tiziano és további művészóriások alkotásait tárja a nézők elé.

A milánói Scala – A csodák palotája (szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 2015)

A film készítői alapos kutatómunkát végeztek, hogy a közismert tények mellett megmutassák a több mint 240 éves Scala rejtett titkait is.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti énekesekkel köszöntötte az RTL 2023-at
Hasonló cikkünk:  Januártól több kedvezmény is illeti a 30 évnél fiatalabb anyákat

Leonardo da Vinci – A lángelme Milánóban (szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 2016)

„A lángelme Milánóban” minden idők egyik legnagyobb alkotózsenije, Leonardo da Vinci munkásságát és életét tárja a nézők elé, a Mester Milánóban töltött évtizedeire koncentrálva.

Pápai bazilikák (szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 2016)

A Firenze és az Uffizi-képtár alkotóinak filmje Róma, az örök város négy pápai bazilikáját mutatja be.

Kincseskamrák – A csodák világa (feliratos olasz ismeretterjesztő film, 2016)

A „kincseskamra” (elterjedt nevén Wunderkammer) fogalma királyok, császárok és magas rangú arisztokrata gyűjtők körében alakult ki a 16. században, akik hosszú évtizedek munkájával saját otthonukban építették fel a világ minden tájáról származó egzotikus tárgyakból és értékes ritkaságokból álló kis univerzumukat.

Raffaello – A festőfejedelem (szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 2017)

Ez a látványos ismeretterjesztő film példa nélküli alapossággal mutatja be a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakja, Raffaello Sanzio életét és művészetét

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...