fbpx

FRISS HÍREK

Egy sárga cserezsák jár a vírus idején. Keressünk együtt logikát!

- Advertisement -

Már nem mai hír, de nem is olyan régi. Viszont azóta is többen keresik a logikát a szolgáltató lépésében. Tegyük ezt együtt!

Szóval a Duna-Tisza közi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. még korábban kiadott egy közleményt, hogy

„A tömeges megbetegedést okozó koronavírus járvány következtében Társaságunk a csomagolási hulladékok gyűjtésére szolgáló cserezsákok kiosztása tekintetében csökkenteni kívánja az egészségügyi kockázatot a fizikai kontaktusok elkerülése miatt.

Jelenlegi helyzetben azokhoz az ingatlanokhoz, ahol szelektív hulladék kerül kihelyezésre 2020.04.09-től (szerdától) 1 db cserezsákot biztosítunk. Amennyiben több szelektív hulladék keletkezik, úgy az ingatlanhasználók a csomagolási hulladékot bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhetik a megadott gyűjtési napon.

Mivel találkoztunk több olyan kommentelővel is, aki ezt nem értette, ezért a DTKH-hoz fordultunk magyarázatért. Egészen pontosan arra kértük a céget, hogy mondják el, mi ebben a logika. Azt értjük, hogy kevesebb kontakt egyenlő kevesebb veszély. Ezért egy sárga cserezsákot adnak. Ugyanakkor elvisznek szinte bármiben ilyen hulladékot, tehát mégis csak több kontakt lesz, ha a sárga mellé még néhány saját zsákot is kitesz az ügyfél. Vagyis ebből olyan, mintha kimondottan a sárga zsákok jelentenének veszélyt.

Ezt a választ kaptuk:

„Társaságunk elsődleges célja a veszélyhelyzet alatt a biztonságos közszolgáltatás ellátása. A csomagolási hulladékgyűjtés kapcsán megtett intézkedésünk elsősorban a fizikai kontaktok csökkentése érdekében történt, elsősorban a lakosság védelmében. Munkatársaink védőfelszereléssel és védőeszközökkel ellátva végzik a begyűjtési tevékenységet, így az ő védelmük biztosítottabb, az ügyfelek által kihelyezett csomagolási hulladék begyűjtését igyekszünk maradéktalanul elvégezni.
Továbbá egyúttal abban kérjük együttműködésüket, hogy közösen hívjuk fel a lakosság figyelmét a szelektív hulladék tömörítésének fontosságára, hogy csökkentsék a gyűjtésre felhasznált egyszer használatos zsákok mennyiségét. További lehetőség a csomagolási hulladék kihelyezésére a kommunális hulladék gyűjtésére használt kukától eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben történő kihelyezés a megadott gyűjtési napon.”

Mivel ebben nem kaptunk logikai magyarázatot, újból rákérdeztünk. Erre is jött válasz.

Hasonló cikkünk:  Olvasói vélemény a kecskeméti közügyekkel kapcsolatban

Mint ahogy írtam is a munkatársaink védőfelszerelésben végzik a gyűjtést, de az ügyfelek felé történő fertőzés átadás minimalizálása érdekében csökkenteni kívánjuk a kontaktot – válaszolta az ügyfélszolgálat vezetője.

Ebből már kezdjük érteni. Vagyis amennyiben például a maximális védekezés betartása mellett is a munkás kesztyűje vírussal fertőzött lenne, akkor a vírus egy zsák megfogása esetén nem, vagy csak kevesebb eséllyel menne rá a zsákra (és ezáltal veszélyeztetné az ügyfelet), mintha két-három zsákot fogna össze és tenné le a ház elé. Ön hogy értelmezi?

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...