fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Egy sárga cserezsák jár a vírus idején. Keressünk együtt logikát!

Már nem mai hír, de nem is olyan régi. Viszont azóta is többen keresik a logikát a szolgáltató lépésében. Tegyük ezt együtt!

Szóval a Duna-Tisza közi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. még korábban kiadott egy közleményt, hogy

“A tömeges megbetegedést okozó koronavírus járvány következtében Társaságunk a csomagolási hulladékok gyűjtésére szolgáló cserezsákok kiosztása tekintetében csökkenteni kívánja az egészségügyi kockázatot a fizikai kontaktusok elkerülése miatt.

Jelenlegi helyzetben azokhoz az ingatlanokhoz, ahol szelektív hulladék kerül kihelyezésre 2020.04.09-től (szerdától) 1 db cserezsákot biztosítunk. Amennyiben több szelektív hulladék keletkezik, úgy az ingatlanhasználók a csomagolási hulladékot bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhetik a megadott gyűjtési napon.

Mivel találkoztunk több olyan kommentelővel is, aki ezt nem értette, ezért a DTKH-hoz fordultunk magyarázatért. Egészen pontosan arra kértük a céget, hogy mondják el, mi ebben a logika. Azt értjük, hogy kevesebb kontakt egyenlő kevesebb veszély. Ezért egy sárga cserezsákot adnak. Ugyanakkor elvisznek szinte bármiben ilyen hulladékot, tehát mégis csak több kontakt lesz, ha a sárga mellé még néhány saját zsákot is kitesz az ügyfél. Vagyis ebből olyan, mintha kimondottan a sárga zsákok jelentenének veszélyt.

Ezt a választ kaptuk:

“Társaságunk elsődleges célja a veszélyhelyzet alatt a biztonságos közszolgáltatás ellátása. A csomagolási hulladékgyűjtés kapcsán megtett intézkedésünk elsősorban a fizikai kontaktok csökkentése érdekében történt, elsősorban a lakosság védelmében. Munkatársaink védőfelszereléssel és védőeszközökkel ellátva végzik a begyűjtési tevékenységet, így az ő védelmük biztosítottabb, az ügyfelek által kihelyezett csomagolási hulladék begyűjtését igyekszünk maradéktalanul elvégezni.
Továbbá egyúttal abban kérjük együttműködésüket, hogy közösen hívjuk fel a lakosság figyelmét a szelektív hulladék tömörítésének fontosságára, hogy csökkentsék a gyűjtésre felhasznált egyszer használatos zsákok mennyiségét. További lehetőség a csomagolási hulladék kihelyezésére a kommunális hulladék gyűjtésére használt kukától eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben történő kihelyezés a megadott gyűjtési napon.”

Mivel ebben nem kaptunk logikai magyarázatot, újból rákérdeztünk. Erre is jött válasz.

Hasonló cikkünk:  Valótlanságok leírása miatt pert nyert Király József a Hírösvény és a Hiros.hu ellen
Hasonló cikkünk:  Kinek írják a kortárs verseket? - Irodalmi KECSUP EST pénteken a Kamrában

Mint ahogy írtam is a munkatársaink védőfelszerelésben végzik a gyűjtést, de az ügyfelek felé történő fertőzés átadás minimalizálása érdekében csökkenteni kívánjuk a kontaktot – válaszolta az ügyfélszolgálat vezetője.

Ebből már kezdjük érteni. Vagyis amennyiben például a maximális védekezés betartása mellett is a munkás kesztyűje vírussal fertőzött lenne, akkor a vírus egy zsák megfogása esetén nem, vagy csak kevesebb eséllyel menne rá a zsákra (és ezáltal veszélyeztetné az ügyfelet), mintha két-három zsákot fogna össze és tenné le a ház elé. Ön hogy értelmezi?

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...