fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Két hét múlva indul újra a Mercedes-gyár

A kecskeméti gyár 2020-április 28-tól fokozatosan indítja újra termelését. A fokozatos gyártásindítás alatt először egy műszakos munkarendben történik majd a munkavégzés. A felfutást ezt követően rugalmasan alakítják majd, így biztosítva a gyors reagálás képességét – közölte a Portfolio-val a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
A közleményben a társaság emlékeztet arra, hogy a COVID-19 koronavírus világjárvány miatt a Daimler AG 2020. március közepén úgy döntött, hogy megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken. Ennek részeként a németországi telephelyeken április 6. és 17. között bevezetésre került a rövidített munkaidő (Kurzarbeit). A Daimler AG döntése alapján a személygépkocsi, haszongépjármű, és tehergépjármű gyártó telephelyein, illetve egyes adminisztratív területeken a korábban bevezetett rövidített munkaidő alkalmazását április 30-ig meghosszabbítja. Mivel a kialakult helyzet országonként változó, ezért az európai telephelyek szabályozása is országonként eltérő.

A munkamegszakítás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban 2020. április 27-ig bezárólag tart majd. Az elengedhetetlenül szükséges területek működését (mint például az ún. veszélyhelyzeti munkavégzés) továbbra is biztosítjuk, ezeken a részlegeken a munkatársak létszámát minimálisra csökkentettük, megfelelő védelmükről továbbra is gondoskodunk.

Hasonló cikkünk:  Ujhelyi Kecskeméten: Elindul a magyar kormány ellen a jogállamisági vizsgálat
Hasonló cikkünk:  Különös módon üzent a biciklitolvajnak

“A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. célja továbbra is az, hogy a dolgozók munkahelyét és bérét lehetőleg hosszútávon biztosítani tudja. Vállalatunk továbbra is egyeztet a szakszervezetekkel egy minden fél számára megnyugtató megoldás közös kialakítása érdekében” – hangsúlyozza a cég.

“A kecskeméti gyár 2020-április 28-tól fokozatosan indítja újra termelését. A fokozatos gyártásindítás alatt először egy műszakos munkarendben történik majd a munkavégzés. A felfutást ezt követően rugalmasan alakítjuk majd, így biztosítva a gyors reagálás képességét. Továbbra is munkavállalóink egészsége és biztonsága a legfontosabb, ezért további szigorú higiéniai- és védőintézkedéseket vezetünk be, amelyek részleteiről a későbbiekben adunk bővebb tájékoztatást” – olvasható a közleményben.

A vállalatvezetés folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális helyzetet és szükség esetén további intézkedéseket hoz.

A Mercedes-Benz Kecskeméti gyára jelenleg több mint 4.400 munkavállalót foglalkoztat.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...