fbpx
10.4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Két koronavírusos új funkció jött a Mentők hivatalos alkalmazásába

- Advertisement -

Aki eddig nem telepítette még telefonjára a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő programját, annak most érdemes: két újítása a koronavírus miatt kialakult helyzetben segítik a lakosságot.

Januári megjelenése óta több mint 450 ezerszer töltötték már le az OMSZ applikációját. Aki már telepítette készülékére, annak most érdemes rányomnia a frissítésre, a többiek számára pedig javasolt letölteni az iPhone-os App Store-ból, illetve az androidos Play áruházból.

A Tigra Informatikai Csoport fejlesztése után, hétfőn élesedő újítások egyike a Koronavírus információ gomb, mely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára, így ez a fontos információs oldal mostantól közvetlenül elérhető az appból.

A másik újítás még hasznosabb: az ÉletMentő alkalmazás mostantól képes értesítések kiküldésére, így a felhasználók a mobilokon jól megszokott azonnali értesítések formájában szerezhetnek szinte valós időben információt az aktuális járványhelyzetről. Ezek az értesítések akkor is megérkeznek, amikor nincs megnyitva az alkalmazás.

Hasonló cikkünk:  Elindult Magyar Péter mozgalma, a Talpra Magyarok Közössége

Utóbbi funkció működéséhez feltétlenül szükséges, hogy a felhasználók az ÉletMentő applikáció letöltésekor engedélyezzék, hogy az alkalmazás értesítéseket küldjön. Aki már korábban letöltötte az appot, annak telefonja Beállítások menüjében két dolgot kell engedélyeznie az ÉletMentő applikációra vonatkozóan: a frissítések automatikus letöltését és az értesítéseket.

Az ÉletMentő app célja elsősorban az, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a segélyhívást. Az alkalmazásban a felhasználó előre feltöltheti egészségügyi adatait, és ezek az adatok a segélyhíváskor azonnal megjelennek a diszpécser monitorján. Pontos helymeghatározás révén pedig abban segít, hogy akkor is gyorsan megtalálják a bajbajutottat, ha az például nem tud pontos címet mondani.

HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...