fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Kiskunfélegyházán közösségi összefogással készülnek a maszkok

- Advertisement -

A kiskunfélegyházi polgárok nem várnak más segítségére, önmagukat látják el maszkokkal a koronavírus vészhelyzetben. A maszk hiánycikk, amit boltban vagy gyógyszertárban lehetetlen kapni. A közösségi oldalon terjedt el az a kezdeményezés, amely arra buzdít, hogy az emberek lássák el magukat maszkokkal.

Fábián Katalin, a Honvéd pálya ruhakarbantartója fogta össze a jelentkezőket. A szabásban és varrásban tucatnyian segédkeznek. Volt aki ruhaanyagot adományozott, voltak, akik anyagilag járultak hozzá, mint Kollár László és Horváth Tamás, a Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselői.

Eddig 2500 db maszk készült el

A helyi kórház jelezte, hogy a maszkhoz anyagot tudnak biztosítani. A kezdeményezés eredményeként 2500 db maszk készült el. Eddig. Kunszállásról is csatlakoztak az akcióhoz. A maszkokat nemcsak helyi lakosok, hanem a kórház részére is varrják.

Egy pillanatra el is fogyott az alapanyag Kiskunfélegyházán, de a közösségi médián keresztül segítséget kértek a szervezők. Érkeztek is a felajánlások, ami után újra megindult a varrás.

A művese állomás és a kórházi takarító személyzet részére is készítettek maszkokat

A művese állomás és a kórházi takarító személyzet részére 50-50 db maszkot adományoztak. A mozgássérült egyesület tagjainak 160 db maszkot adtak át.

Kollár László önkormányzati képviselő Tiszaalpáron adott át a támogatóktól kapott anyagi forrásokból vásárolt fertőtlenítőszereket és maszkokat a Tavirózsa Nyugdíjas Otthon lakói részére.

Csányi József polgármester is megszervezte a művelődési házban a varrószakkör gépein a varrást. Első körben a 65 év felettieknek és a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családoknak készítettek maszkokat, családonként kettőt. Több mint 1500 maszkot gyártottak eddig.

Fontos információ a többször használatos szájmaszk viseléséhez!: A maszkokat az átvétel után magas hőmérsékleten kell kimosni és kivasalni. 4 óra elteltével a használt maszkokat magas hőmérsékleten kell kimosni és kivasalni. A maszkviselés önmagában nem elég a védelemhez, és semmiképpen sem helyettesíti a többi higiénés szabály, valamint a biztonsági távolság megtartását! – hívja fel a használók figyelmét a kiskunfélegyházi önkormányzat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...