Mi történik a kórházakban?

0
pexels.com

A címben feltett kérdésre kíváncsi három magyar fiatal, akik létrehozták a www.mitortenikakorhazakban.hu című internetes oldalt. Olyan történeteket várnak ide, amelyek beszámolnak arról, mi a helyzet most az egészségügyi intézményekben. Akár ott dolgozóktól, akár betegektől, hozzátartozóktól.

Azt írják a kezdeményezők, hogy ők is aggódnak, látják mi történik az olasz és spanyol kórházakban, olvassák a híreket a magyar kórházak kiürítéséről, és féltik szeretteiket.

“Úgy látjuk, hogy a megfelelő kormányzati lépésekhez mindig a hiteles információk vezetnek, a jelenlegi helyzetre pedig ez fokozottan igaz. Ehhez képest jelenleg titkolózás és terelés övezi azt, hogy mi is történik valójában kórházainkban.” – írják a honlap létrejöttének magyarázatában.

A reményt keltő és a rossz tapasztalatok megosztását egyaránt várják. Abban bíznak, hogy “minél teljesebb képe van a nyilvánosságnak a valóságról, hogy milyen nehézségekkel küzdenek most a betegek, hozzátartozók és egészségügyi dolgozók, annál nagyobb eséllyel hoz a kormány helyes döntéseket a következő időszakban. Ez pedig életeket menthet.

Hasonló cikkünk  Kovács Zoltán: A kórházban gyógyítani kell, nem kamerázni

Egy kecskeméti hozzászóló elmesélte betegségének történetét napi lebontásban. Egy Bács megyei lakos pedig arról számolt be, hogy “7 hetes kismamának a baba életkepességének igazolásához és a tanácsadáshoz szükséges ultrahang vizsgálatot nem akarta elvégezni a rendelést megtartó szakrendelés a tisztifőorvosi utasításra hivatkozva, hogy ez nem sürgős eset.” Végül követelték, így elvégezték a vizsgálatot.