fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Mi történik a kórházakban?

- Advertisement -

A címben feltett kérdésre kíváncsi három magyar fiatal, akik létrehozták a www.mitortenikakorhazakban.hu című internetes oldalt. Olyan történeteket várnak ide, amelyek beszámolnak arról, mi a helyzet most az egészségügyi intézményekben. Akár ott dolgozóktól, akár betegektől, hozzátartozóktól.

Azt írják a kezdeményezők, hogy ők is aggódnak, látják mi történik az olasz és spanyol kórházakban, olvassák a híreket a magyar kórházak kiürítéséről, és féltik szeretteiket.

„Úgy látjuk, hogy a megfelelő kormányzati lépésekhez mindig a hiteles információk vezetnek, a jelenlegi helyzetre pedig ez fokozottan igaz. Ehhez képest jelenleg titkolózás és terelés övezi azt, hogy mi is történik valójában kórházainkban.” – írják a honlap létrejöttének magyarázatában.

A reményt keltő és a rossz tapasztalatok megosztását egyaránt várják. Abban bíznak, hogy „minél teljesebb képe van a nyilvánosságnak a valóságról, hogy milyen nehézségekkel küzdenek most a betegek, hozzátartozók és egészségügyi dolgozók, annál nagyobb eséllyel hoz a kormány helyes döntéseket a következő időszakban. Ez pedig életeket menthet.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-kormány nem szereti Brüsszelt, mégis EU-s pénzből finanszírozott projekttel dicsekszik

Egy kecskeméti hozzászóló elmesélte betegségének történetét napi lebontásban. Egy Bács megyei lakos pedig arról számolt be, hogy „7 hetes kismamának a baba életkepességének igazolásához és a tanácsadáshoz szükséges ultrahang vizsgálatot nem akarta elvégezni a rendelést megtartó szakrendelés a tisztifőorvosi utasításra hivatkozva, hogy ez nem sürgős eset.” Végül követelték, így elvégezték a vizsgálatot.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...