Nyílt levelet írt a Momentum TizenX a polgármesternek

0

A Momentum TizenX Kecskeméti Helyi Szervezetének nyílt levele a polgármester asszony részére.

Tisztelt Polgármester Asszony!

A COVID-19 járvány magyarországi tetőzése idején elképesztően felelőtlen magatartás az Orbán-kormány részéről, hogy elrendelték és meg kívánják tartani az érettségit, figyelmen kívül hagyva a több százezer érintett érdekeit, akinek az egészségét ezzel veszélyeztetik.

Az elmúlt hónap minden napján a lakosság hatalmas áldozatok árán tartotta be a korlátozó intézkedéseket annak érdekében, hogy a felkészületlen kormány időt nyerhessen, és a koronavírus járvány terjedése lassuljon, illetve megálljon.

Ezt az áldozatvállalást kívánja most semmibe venni a Fidesz és az Orbán-kormány: nemtörődömségük miatt fiatalok tízezreit és közvetett módon sok százezer embert tesz ki a fertőzés veszélyének.

Ennek mindennemű felelőssége és következménye a Fideszt és az Orbán-kormányt terheli!

Tekintettel arra, hogy az Orbán-kormány a COVID-19 járvány általuk számolt csúcsán sajnálatos módon makacsul és felelőtlenül ragaszkodik az írásbeli érettségi 2020. május 4-i megkezdéséhez és lebonyolításához, ezért helyi szinten a Momentum TizenX Kecskeméti Helyi Szervezete az alábbi intézkedések haladéktalan elrendelésére kéri Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterét.

Hasonló cikkünk  Itthon nem engedélyezett gyógyszerek miatt emeltek vádat Kiskunhalason

Kérjük polgármester asszonyt, hogy kövesse számos település példáját, úgymint például Baja vagy Budapest, és tegye kötelezővé szájmaszk viselését az írásbeli érettségin résztvevő minden diák és annak lebonyolításában bármilyen formában érintett minden kecskeméti lakos vagy Kecskeméten tartózkodó személy számára! Fordítson kiemelt figyelmet arra, hogy az iskolákban, közterületen, közösségi közlekedési, illetve személyszállításra alkalmas eszközön betartsák az előírást!

Amennyiben ilyen rendelkezést nem tud vagy nem kíván hozni, úgy az írásbeli érettségi napjain a kecskeméti lakosok, illetve Kecskeméten tartózkodó személyek számára általánosan írja elő a szájmaszk kötelező viselését!

Várjuk megtisztelő válaszát!

Kecskemét, 2020. 04. 29.

Hasonló cikkünk  Így néz ki a védettségi igazolvány

Tisztelettel:
Bíró Barna, Momentum TizenX országos elnökségi tagja

Varga Ákos, Momentum TizenX Kecskeméti Helyi Szervezet elnöke