fbpx

FRISS HÍREK

Szövetség: Nem elvonni kell az önkormányzatoktól, hanem pénzt adni a védekezésre

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója szerint fontos, hogy mindenki vegye ki a részét a koronavírus elleni küzdelemben, de nem úgy, ahogy Orbán Viktor képzeli. Az ellenzéki képviselőcsoport szerint a miniszterelnök által bejelentett, és az önkormányzatokat érintő pénzügyi megcsonkítás Kecskemét esetében milliárdos nagyságrendű lehet. Pedig a jelenlegi helyzetben nem elvenni kell az önkormányzatoktól, hanem adni azoknak, hogy hatékonyan felvehessék a versenyt a járvánnyal és annak hatásaival – írják nyílt levelükben. Ezért arra kérik a polgármestert, hogy utasítsa el a kormányzati törekvést, és járjon el a kormánynál annak érdekében, hogy a város támogatást kapjon a pénzelvonás helyett. Alább a frakció közleményét olvashatják.

„Tisztelt Polgármester Asszony!

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Képviselőcsoportja az alábbi nyílt levéllel fordul Önhöz.
A koronavírus-járvány elleni küzdelem mindannyiunktól rendkívüli feladatokat követel meg. A jelenlegi krízishelyzetben napról napra nő azon polgártársaink száma, akik a legsérülékenyebb társadalmi csoportokba tartoznak. Fontos, hogy mindenki arányosan vegye ki a részét a védekezésből. De nem így, ahogy azt most Orbán Viktor miniszterelnök tervezi.
Az április 3-án bejelentett kormányintézkedések összessége valójában nem más, mint egy kormányzati megszorító csomag. A kormány a bankokat és a kereskedelmi cégeket úgy kényszeríti közös teherviselésre, hogy semmi sem garantálja azt, hogy a végén ne a lakosság fizesse meg az elvonást.
Továbbá ez megszorítást jelent a helyi önkormányzatok számára, mert megsarcolják a települések koronavírus-járvány ellen bevethető bevételeit. Elvonják a gépjárműadót, ingyenessé teszik a parkolást és csökkenteni akarják az iparűzési adó önkormányzatokat illető bevételét is. Kecskemét esetében ezek az intézkedések több milliárdos bevétel csökkenést okoznak. Városunk már így is sokat költött a vírus elleni védekezésre és látszik, hogy ez még csak az út eleje.
Az önkormányzatoktól nem elvenni kellene, hanem inkább pénzügyi segítséget adni!
Jelentős feladatunk a várható szociális válság elleni küzdelem, a helyi közszolgáltató cégek életben tartása, közintézményeink működtetése.
Tisztelt Polgármester Asszony! Kérjük, hogy városunk nevében utasítsa el ennek a csomagnak a településünket is érintő megszorításait és kérje a kormánytól, hogy pénzelvonás helyett támogatást kapjunk a koronavírus elleni küzdelemhez.

Lejer Zoltán
Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezetője

Kecskemét, 2020. április 6.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...