fbpx
3 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Szövetségben a bajban is! A Szövetség a Hírös Városért önkormányzati képviselői így segítenek a bajban

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója a koronavírus-járvány alatt felajánlotta együttműködését a Kecskeméti Operatív Törzs részére és több helyszínen és formában nyújt segítséget a kecskeméti polgárok részére. A sajtóközleményt szó szerint közöljük.

Szövetségben a bajban is! A Szövetség a Hírös Városért önkormányzati képviselői így segítenek a bajban

A pártok közötti politikai csatározások helyett, jelen krízishelyzetben összefogásra van szükség ezért a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója a koronavírus megjelenését követően azonnal felajánlotta együttműködését a Kecskeméti Operatív Törzs részére. A frakció több javaslatot is megfogalmazott.

A Polgármester Asszony megköszönve az együttműködést, válaszlevelében leírta, hogy a Szövetség javaslatainak egy része már a megvalósítás folyamatában van.

Ezek után, mivel a Városi Operatív Törzsnél sajnos nincsenek benne a frakció tagjai  a döntéshozatali folyamatokban, nem maradt más hátra, minthogy a frakció képviselői, egyéni akciókkal, tovább segítsék a választópolgárokat és a járvány alatt is helytálló dolgozókat.

Király József Facebook

Király József képviselő utánajárt, hogy hogyan lehetne nagy mennyiségben maszkokat készíteni. Kiderítette, hogy a városunkban működő Rösch ruhagyár napi ötezer darabos kapacitással várja az Önkormányzat megkeresését. A  képviselők, politikai hovatartozás nélkül, egységesen álltak ki amellett, hogy lakcímenként kettő darab mosható textilmaszk kerüljön minden kecskeméti postaládába.


A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának következő kezdeményezése a mentőállomás megsegítése volt.
 Félmillió forint értékű felajánlással, ajándékként átadtak egy hűtőszekrényt, egy mikrohullámú sütőt, indukciós lapokat, kávéfőzőket, multifunkciós lézernyomtatót, valamint 10 db pulzoximétert és 5 db vércukorszint mérőt.

Hasonló cikkünk:  Emelnék a szippantás és a szociális ellátások díjait – csütörtökön ülésezik a kecskeméti közgyűlés

Dobos József  önkormányzati képviselő a 6. számú egyéni választókerületében elsőként osztott Kecskeméten maszkokat a helyi polgárok részére. Az első 300 darabot az MSZP Területi Szervezete biztosította, a következő 500 darabot saját forrásból fedezte.

Hasonló cikkünk:  Nagy eséllyel kaphatjuk el valamelyik légúti fertőzést karácsonykor

Józsa Bálint önkormányzati képviselő a saját, 5. számú választókerületében segédkezett a GALLA FOOD KFT. Kerekegyházi tejüzemének 1500 pohár rétegezett joghurt kiosztásában a Margaréta Idősek Otthonában.


Szőkéné Kopping Rita
széchenyivárosi önkormányzati képviselő saját nappaliját alakította át ideiglenesen varrodává, ahol több száz maszkot készített el eddig az éjszakai órákban.

Bodrozsán Alexandra petőfivárosi képviselő a „Szövetség Futár” logisztikai hátterét szervezi, ami Kopping Rita képviselőnő ötletéből lett közös akció. A tervek szerint a zöldség-gyümölcs kiszállítás árai lényegesen olcsóbbak lesznek az üzletekben tapasztalhatóknál.  A facebookon is szerveződő futárszolgálatról szórólapokat is küldenek a polgároknak.

Király József képviselő mindeközben megszervezte a „Jószomszéd” mozgalmat, ami mindenkinek lehetőséget ad, aki segíteni akar. A mozgalom az interneten is érhető.

Ha a járvánnyal kapcsolatban bebizonyosodik a legrosszabb verzió, akkor még csak a tennivalók elején járunk. A Szövetség a Hírös Városért frakció önkormányzati képviselői mindenesetre ott lesznek és próbálnak segíteni.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Szövetségben a bajban is!

Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...