fbpx
3.9 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Vádemelés az érettségi eredményeket meghamisító nő ellen Kiskunfélegyházán

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette vádat emelt egy albertirsai nő ellen, aki 2019 februárjában egy kiskunfélegyházi középiskolában hamis igazolás felhasználásával akart angolból és matematikából érettségizni.

A vádirat szerint a vádlott 2019 februárjában azért jelentkezett az egyik kiskunfélegyházi középiskolában, hogy angol és matematika tantárgyakból érettségi vizsgát tegyen. A fiatal nő egy 2015-ös keltezésű törzslappal próbálta igazolni, hogy egy másik tanintézetben magyar nyelv és irodalomból, történelemből és biológiából már eredményes középfokú vizsgát tett.

A benyújtott irat – a kinézete és tartalmi elemei miatt – gyanús lett az iskola titkárának, ezért megkeresték a dokumentumot állítólag kiállító iskolát. A válaszlevélből kiderült, hogy az igazolás hamis: a vádlott bár valóban a szóban forgó intézményben érettségizett, de matematika, biológia és történelem tantárgyakból elégtelen osztályzatot kapott.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten tartották a Mi Hazánk Ifjai a regionális gyűlésüket, ahol egyeztettek a 2023-as évi terveikről
Hasonló cikkünk:  Egyházi építkezés vs. belvárosi közlekedés Kalocsán

A kiskunfélegyházi középiskola vezetője feljelentést tett a vádlott ellen a rendőrségen. A nyomozás során a vádlott beismerte, hogy a közokiratnak minősülő eredeti törzslapról készített hamisítvány tőle származik.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közokirat-hamisítás bűntettével vádolja és pénzbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a bűncselekményhez felhasznált iratokat is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...