fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Alvó betegeket fosztott ki egy dunaújvárosi tolvaj a kalocsai kórházban

A Kalocsai Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki januárban a kalocsai kórházban több alvó betegtől mobiltelefont, karórát és pénzt lopott.

A vádirat szerint a dunaújvárosi férfi két nappal azután, hogy lopás miatt egy másik ügyben gyanúsítottként kihallgatták, január 21-én este Kalocsára utazott a kórházba, hogy meglátogassa egy rokonát.

Az ügyészség szerint, a férfi miután megtudta, hogy a hozzátartozója nem is ott fekszik, nem ment el a kórházból, hanem első körben a belgyógyászatra ment. Ott egy a gyógyszerek miatt mélyen alvó, idős férfi mellől ellopott egy mobiltelefont a töltőjével együtt.

Ugyanebben a kórteremben egy másik férfibetegtől szintén egy telefont és egy pénztárcát próbált meg elvinni, de az alvó beteg felriadt és rászólt a férfira. Ekkor a fosztogató menekülőre fogta és kiszaladt a kórteremből. A beteg csak ezután vette észre, hogy a dolgai eltűntek.

Hasonló cikkünk:  Orbán: kötelező oltás nem lesz, kivéve az egészségügyi dolgozóknak - szokásos pénteki interjú
Hasonló cikkünk:  Brutálisan magas benzinár a mai - ha nem szükséges, ma ne tankoljon 

Az ügyészség szerint a férfi ezután a sebészeti osztály egyik kórtermébe is bement és egy szintén már alvó beteg karóráját lopta el. Az idős áldozat arra ébredt fel, hogy a tolvaj az ágya melletti szekrényen könyököl és az egyik kezében a táskája, másikban a karórája van.

A betegnek volt annyi lélekjelenléte, hogy a táskáját kikapta a vádlott kezéből, viszont a fosztogató a karórával kiszaladt a kórteremből. Röviddel ezután a rendőrök a buszpályaudvaron elkapták a férfit, akinél a lopott telefonokat, pénztárcát és karórát is megtalálták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfira börtönbüntetést kért, ügyében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...