fbpx

FRISS HÍREK

Bajnok és kupagyőztes a KTE! – kis magyar fociláz – 2008/2011. május 17.

- Advertisement -

A KTE 2007/2008-as szezonban, a „tavaszi hadjáratot” követőn – 15 mérkőzésből zsinórban 14 győzelemmel! – megszerezte az NBII – Keleti Csoportjának bajnoki címét 2008. május 17-én. A lilák a váciakat 5-0-ra verték a Széktói Stadionban. 97 év után került fel kecskeméti futball csapat a legmagasabb osztályba. A focisták mellett a férfi kézisek is ünnepelhettek.

Kétszeres sportünnep Kecskeméten

Bajnok a KTE és a Delfin / Forrás: Petőfi Népe, 2008. május 19.

A Kecskeméti Testedző Egyesület (KTE) 1911-ben alakult. Az egyesület és labdarúgó szakosztálya közel 100 éves fennállása során hosszú ideig nem tudott a másodosztálynál feljebb lépni. 2006-ban, a Rózsa Pál és Versegi János tulajdonosok nevével fémjelzett vezetés a kecskeméti kötődésű Török László vezetőedzővel kezdte meg az őszi idényt.

2007 nyarán Tomiszlav Szivics vette át a csapat irányítását és vezette a kecskeméti lilákat az NB I-be. 

Hasonló cikkünk:  Kiélezett küzdelem mellett 3 pontot vitt a Fehérvár

2011. május 17-én megnyerték a Magyar kupát és 2012-ben másodikok lettek a Ligakupa sorozatban. 2015-ben licenc hiány miatt az MLSZ a megyei bajnokságba sorolta vissza a klubot… Azóta is nagyon sokan hiányolják a focit Kecskeméten.

Kis magyar fociláz – avagy egy könyv margójára a kecskeméti foci történetéből 

„Csori  (avagy Csordás Csaba csk.) a játékától függetlenül túlmutat magán. Kecskeméti lévén sokak számára a másodosztályt megnyerő, NB I-be feljutó csapat ikonja. Előtte megfordult a fél világban, de amikor fontos volt, akkor hazajött, hozzánk. Nem a készbe jött, hanem a készülőbe. A hadjárat indulásakor. Megvívta a nagy csatákat, helye örökre ott a nagykönyv aranybetűkkel írt névsorában. We are the Champions”

Vincze Miklós: Kis magyar fociláz 

HAJRÁ KTE!!!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...