Eltért a menetrendtől a busz Dávodon

0
Háznak hajtott busz

A Volánbusz menetrend szerint közlekedő MAN busza eddig ismeretlen okból csúszott bele a házba, írja az IHO.hu közlekedési portál

Lesodródott az útról és egy ház falát beszakítva állt meg a Volánbusz FKE-792 rendszámú MAN Lion’s Classic SÜ363 típusú busza kedd reggel a Bács-Kiskun megyei Dávodon, a Szent István utcában. A Katasztrófavédelem információ szerint a balesethez a nagybaracskai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A buszon nem sérült meg senki, a házban élő házaspár és kisgyerekük is sérülések nélkül úszták meg a balesetet. Az épület egy része azonban lakhatatlanná vált, és a busz eleje is jelentősen összetört.

A busz eddig ismeretlen ok miatt rohant bele a ház falába (fotók: Donka Ferenc/MTI)
viewA busz eddig ismeretlen ok miatt rohant bele a ház falába (fotók: Donka Ferenc/MTI)

A 2002-es gyártású busz az osztrák szövetségi vasút ÖBB buszos részlegénél, a Bahnbusnál kezdte meg pályafutását 2002 nyarán W 855 BB rendszámmal, ahonnan két évvel később búcsúszott. Ekkor vásárolta meg jó néhány társával együtt a Borsod Volán, JIF-818 rendszámmal állt forgalomba, majd 2004 őszén megkapta jelenlegi F-es rendszámát. A borsodi térségben idén év elejéig dolgozott: a BV után 2015 elejétől a jogutód ÉMKK, tavaly októbertől pedig már az egyesített Volánbusz égisze alatt. Kecskemét környékére nemrégiben helyezte át a központi buszos társaság.