fbpx
22.1 C
Kecskemét
2021. augusztus 3., kedd
KecsUPMegyébenHamis pénzzel vettek telefont és fizettek a büfében Kiskunfélegyházán - vádat emeltek...

FRISS HÍREK

Hamis pénzzel vettek telefont és fizettek a büfében Kiskunfélegyházán – vádat emeltek ellenük

Két kiskunfélegyházi fiatalember ellen pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség, akik 2019 áprilisában hamis 10.000 forintos bankjegyekkel vásároltak mobiltelefont, majd egyikük az iskolai büfében is hamis pénzzel fizetett.

A vádirat szerint az egyik fiatalember 2019. április 24-én reggel, még iskola előtt Kiskunfélegyházán összetalálkozott egy fiatalkorú ismerősével, az ügy másik vádlottjával. Az idősebb vádlott átadott öt darab, hamis 10.000 Ft-os bankjegyet a fiatalkorúnak, hogy vásároljon a részére egy mobiltelefont. A felnőttkorú vádlott tudta, hogy a bankjegyek hamisak.

Ezután a fiatalkorú vádlott vett is egy mobiltelefont az egyik iskolatársától, amit két hamis tízezressel fizetett ki. Az eladó nem tudta, hogy bankjegyek hamisak, azokat tüzetesebben nem is ellenőrizte, hanem siettek tovább az iskolába. Útban az iskola felé tudta meg a fiatalkorú a bűntársától, hogy az általa korábban átadott bankjegyek hamisak. Ennek ellenére a fiatalkorú utóbb sem szólt a mobiltelefont eladó iskolatársnak.

Még aznap délelőtt a fiatalkorú vádlott a középiskola büféjében úgy vásárolt, hogy egy hamis 10.000 Ft-os bankjeggyel fizetett. A büfés azonban észrevette, hogy a bankjegy hamis és értesítette a rendőrséget. A nyomozás során lefoglalt hamis bankjegyek színes tintasugaras nyomtatóeszközön készített hamisítványok voltak. A nyomozó hatóság a hamis pénzen vett mobiltelefont is lefoglalta és visszaadta tulajdonosának.

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség pénzhamisítás bűntettével vádolja, bűnösségük kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Hirdetés

Felkapottak

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...