fbpx

FRISS HÍREK

Május 8-án nyit a bajai piac

- Advertisement -

A Baja Városházi Sajtóiroda tájékoztatása szerint 2020. május 8-án (pénteken) nyit meg a piac Baján. Az első két napon a termelők mentesülnek a helyhasználati díj és helypénz fizetési kötelezettség alól.

Az alábbi újdonságokra számíthatunk, ha a bajai piacra megyünk:

1, Az önkormányzat szándéka – mivel korábban számos jelzés érkezett arra, hogy lenne igény az eladók és a vásárlók részéről is erre –, hogy a pénteki napok a jövőben tartós piacnapokká váljanak, a megszokott szerdai és szombati piacnapok mellett.

2. A piac a veszélyhelyzet időtartama alatt szűkebb területen fog működni, a „tényleges piac” területének beruházási munkákkal nem érintett részén, valamint a kínai áruház és a piac melletti pavilonsor közötti területen.

A Dr. Alföldi József téren a piac NEM MŰKÖDIK.

A megnyitott területek kordonokkal kerülnek körbekerítésre, be- és kiléptető kapukon biztosított a be-és kijutás, egyszerre meghatározott számú személy tartózkodhat a piac területén, ezt a Városrendészeti Iroda munkatársai a rendőrség közreműködésével irányítják, ellenőrzik majd.

A piac területén mind a vásárlók, mind az eladók részére kötelező a maszkviselés, vagy a száj-és orrnyílás egyidejű eltakarása más eszközzel (pl. sállal).

Amikor a maximális létszámot (270 fő) a bent lévők elérik, csak akkor léphet be új vásárló a piacra, ha valamelyik kiléptető kapun valaki elhagyta a piac területét és egyszerre annyian léphetnek be, mint ahányan kiléptek.

Hasonló cikkünk:  Esti mesék lázadó lányoknak: Minden, csak nem öncélú

3. A piaci árusok és vásárlók egészségének megóvása érdekében – a korlátozott számú vásárló egyidejű tartózkodásának biztosításán túlmenően – további védelmi intézkedések bevezetésére kerül sor:
– az árusok megfelelő védőtávolság biztosításával települnek ki,
– a vásárlók egymástól megtartandó védőtávolsága folyamatosan ellenőrzésre kerül,
– a beléptetésnél kézfertőtlenítő folyadék használata lesz kötelező, illetőleg az is ellenőrzésre kerül, hogy viseli-e a maszkot mindenki.

4. Az idősek védelme érdekében látogatási idősávok kerültek kialakításra,
– a 65. életévüket betöltött személyek szerdai napokon 5.00-9.00 óra között, továbbá pénteki napokon időkorlátozás nélkül látogathatják a piacot.
– a 65 éven aluliak szerdai napokon 9.00 órától nyitva tartási idő végéig és szombati napokon időkorlátozás nélkül vásárolhatnak a piac területén.

Pénteki napokon tehát kizárólag a 65 éven felüliek, míg szombaton kizárólag a 65 éven aluliak látogathatják a piacot, szerdai napokon pedig a fentebb megjelölt idősávok irányadóak.

5. A piaccal közvetlenül határos közterületen történő árusítás esetén a piaci nyitva tartás ideje alatt mind az eladók, mind a vevők számára kötelező a maszk viselése.

6. A piac közel kettő hónapig tartó zárására és az ebből fakadó esetleges bevételkiesésre figyelemmel a termelők, árusok 2020. május 8. és 2020. május 9. napján mentesülnek a helyhasználati díj és helypénz fizetési kötelezettség alól.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...