Szép gesztus: a 80 éves tanár úrnak meglepetésből kértek egy új padot a Stádium utcában

0
A Városüzemeltetési Kft. egy paddal lepte meg az idős tanár urat a Stádium utcában. / Fotó: kecsup.hu

Egy helyi lakos hívta fel a figyelmet arra a figyelemre méltó, szép korú, kecskeméti tanár úrra, aki több mint 80 évesen napi szinten ápolja, gondozza, locsolja, gereblyézi a Stádium utca 17. szám előtti kis apró kertet nagy szorgossággal. Dolgozik, majd pár percre megpihen az épület előtt lévő korhadt, rossz padon. Azt kérték a helyiek, ha valaki illetékes kicserélni a pad faszerkezetét, az idős tanár úrnak ez biztosan hatalmas meglepetés lenne. És egyben egy apró köszönet, hogy ilyen szépen rendben tartja az épület környékét.

Locsolja , gereblyézi a Stádium utca 17. szám előtti kis apró kertet nagy szorgossággal / Fotó: olvasónk küldte

A posztot a Városüzemeltetési Kft. is látta, amit Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is megosztott közösségi oldalán. A padot gyorsan kicserélték és lemázolták. A polgármester minden tiszteletét kifejezte a tanár úrnak, aki ennyit tesz a közösségért és a környezetért.

Ez egy jó példa arra, hogy ilyen “kicsinek” tűnő dolgokat ilyen gyorsan el lehet intézni a városban. És ez egy szép gesztus, mert az egyedi sorsokra való odafigyelés idővel össztársadalmi szintre is emelkedhet. A társadalmi “jóllét” egyik fontos eleme ugyanis a szolidaritás… amire korunkban óriási szükség van.