Többszörös visszaeső drogtermesztő ellen emeltek vádat Baján

0
A kép illusztráció

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy bajai férfi ellen, aki 2019 augusztusában a bajai tanyáján kannabiszt termesztett és egy ismerősének adott is a kábítószerből – közli sajtóközleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2019 nyarán a bajai tanyáján kannabiszt kezdett termeszteni. A vádlott az ingatlan udvarán, a kertbe kiültetve, illetve faládában és cserepekben összesen 73 tő kender növényt termesztett.

A vádlott a növények hajtásvégeit le is szüretelte és azokat leszárítva több mint 300 gramm növényi származékot tartott a lakásán, amiből cigarettát sodorva fogyasztott is. A vádlott által termesztett drog hatóanyag tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát, de nem érte el a jelentős mennyiség alsó határát.

A vádlott a marihuánás cigarettából 2019 júliusában Baján fogyasztásra átadott egy szálat az egyik nőismerősének is, aki a meggyújtott cigarettába kétszer beleszívott. A vádlott által átadott cigaretta hatóanyag tartalma csekély mennyiségű volt. A rendőrök 2019. augusztus 7-én csaptak le a drogtermesztőre és a házkutatás során a termesztett kábítószert is lefoglalták.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével, valamint csekély mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem vétségével vádolja. Az ügyész a büntetett előéletű, többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a vádlottól lefoglalt drogot is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.