Változás az orvosi alapellátásban Kecskeméten

0

A rendelőbe lépéskor kötelező a testhőmérséklet mérése – írja közleményében Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának intézményvezetője.
Amennyiben a belépéskor felmerül a koronavírus gyanú és vizsgálata halasztható, a betegek otthonába irányítják, ha ellátása sürgős, a COVID-gyanús esetekre fenntartott Sürgősségi Betegellátó Osztályon történik meg a vizsgálata.

Háziorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői és fogászati rendelésre minden esetben előzetesen telefonon be kell jelentkezni. Az orvosok óránként 4 beteget láthatnak el. A rendelői várókban kötelező az 1,5 méteres védőtávolság megtartása. Az intézmény területén kizárólag védőmaszkban lehet tartózkodni és aki elkésik az időpontjáról, annak másik időpontot kell kérnie, mert nem látják el.

Hasonló cikkünk  Elékszült az oltási terv, vannak ellentmondások

Vényért nem feltétlenül szükséges személyesen felkeresni az orvost. Kérjük, hogy éljenek az e-recept lehetőségével, amelyet elegendő telefonon kérni az egészségügyi szolgáltatótól.

A járóbeteg szakellátásban a magas kockázatú tervezett beavatkozások előtt kötelező a koronavírus PCR vizsgálat elvégzése. Bizonyos beavatkozásokra szintén csak egy negatív PCR eredmény birtokában kerülhet sor. De hogy ezt ki végzi majd el, azt egyelőre nem lehet tudni.

A szigorú előírások betartásának érdekében a Kecskemét, Csabay Géza körúti Rendelőintézetben a lakossági vérvétel szünetel.