fbpx
12.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Változás az orvosi alapellátásban Kecskeméten

- Advertisement -

A rendelőbe lépéskor kötelező a testhőmérséklet mérése – írja közleményében Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának intézményvezetője.
Amennyiben a belépéskor felmerül a koronavírus gyanú és vizsgálata halasztható, a betegek otthonába irányítják, ha ellátása sürgős, a COVID-gyanús esetekre fenntartott Sürgősségi Betegellátó Osztályon történik meg a vizsgálata.

Háziorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői és fogászati rendelésre minden esetben előzetesen telefonon be kell jelentkezni. Az orvosok óránként 4 beteget láthatnak el. A rendelői várókban kötelező az 1,5 méteres védőtávolság megtartása. Az intézmény területén kizárólag védőmaszkban lehet tartózkodni és aki elkésik az időpontjáról, annak másik időpontot kell kérnie, mert nem látják el.

Vényért nem feltétlenül szükséges személyesen felkeresni az orvost. Kérjük, hogy éljenek az e-recept lehetőségével, amelyet elegendő telefonon kérni az egészségügyi szolgáltatótól.

Hasonló cikkünk:  Az iskola, ahol beszélgetőkörrel indul és zárul a nap

A járóbeteg szakellátásban a magas kockázatú tervezett beavatkozások előtt kötelező a koronavírus PCR vizsgálat elvégzése. Bizonyos beavatkozásokra szintén csak egy negatív PCR eredmény birtokában kerülhet sor. De hogy ezt ki végzi majd el, azt egyelőre nem lehet tudni.

A szigorú előírások betartásának érdekében a Kecskemét, Csabay Géza körúti Rendelőintézetben a lakossági vérvétel szünetel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...