Videó a busz üvegét szétfejelő garázdáról

0

Garázdaság és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy nagykőrösi testvérpár ellen, akik összeverekedtek a kecskeméti autóbusz pályaudvaron, majd egyikük befejelte egy autóbusz vezető oldali üvegét.

A vádirat szerint a két nagykőrösi férfi a Noszlopy Gáspár parkban lévő autóbusz pályaudvaron sétált a helyi buszmegálló irányából a helyközi pályaudvar felé. Velük volt egyikük felesége is. Haladásuk során a testvérek szóváltásba keveredtek egymással, amelynek során az idősebb testvér tenyérrel fejbe vágta az öccsét.

Ezután haladtak tovább a helyközi pályaudvar felé, amikor egy helyi autóbusz vezetője a lassú haladásából megállva átengedte őket az úttesten. A 24.hu által bemutatott videón jól látszik, hogy miután átkeltek az autóbusz előtt, egyikük hirtelen visszafordult és nagy erővel befejelte az autóbusz vezető oldali üvegét, ami a fejelés miatt betört.

A testvérpár fiatalabb tagja ezzel több mint 360 ezer forint kárt okozott a busztársaságnak. A busztársaság kérte a szándékos rongálással okozott kár megtérítését.

Az ügyész az idősebb férfival szemben próbára bocsátást, míg a rongálást is elkövető öccsével szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.