A tiszakécskei ex-focista és a 8 milliárd esete – Polt nem vizsgálhatja a Kisfaludy-pályázatot

0
pexels.com / Illusztráció

Remek ütemérzék – így fogalmazott az alaptörténetről író G7 portál. Amelyről mi is írtunk itt bővebben, megspékelve Kecskeméten összetalálkozó nevekkel.

Röviden: Sáfrány Tamás tiszakécskei ex-focista tavaly december 19-én alapította meg első cégét, majd másnap megnyílt egy szállodafejlesztési pályázat, amelyen azonnal nyert is 8 milliárd forintot. Ráadásul úgy, hogy március végéig lehetett volna beadni a pályázatokat, de felfüggesztették a folyamatot január 7-én túljelentkezésre hivatkozva. Sáfrány azonban még ez előtt beadta az igényét. Erre utalt a portál azzal, hogy jó ütemérzéke volt.

A G7 ezt is írta még: “Sáfrány valószínűtlen sikerét kontextusba helyezi, hogy közeli kapcsolatban áll a hozzá hasonlóan tiszakécskei Szíjj Lászlóval, aki a Fidesz kormányzása alatt az ország negyedik leggazdagabb embere lett állami megrendeléseknek köszönhetően. Sáfrány a Szíjj tulajdonába tartozó Minerva Pénzügyi Zrt. felügyelőbizottsági tagja, és egy olyan hotelben is vezető pozíciója van, amely szintén a milliárdos vállalkozóé.”

Gyorsan dolgozó szállodások, remek ütemérzék, vagy valami más?

Vadai Ágnes (DK) azt kérdezte a legfőbb ügyésztől, hogy esetleg kikerülhettek-e idő előtt a pályázat dokumentációi a későbbi nyertesekhez. Hogy miért kérdezte ezt, azt megvilágíthatják az mfor.hu felvetései.

“december 20-tól lehetett pályázni, vagyis a karácsonyi és szilveszteri ünnepnapokat is számítva 18 nap alatt sikerült többszörösen kimeríteni a keretet. A szállodások gyorsaságából arra is lehetett következtetni, hogy már a fiókban voltak a kész pályázatok, csak az MTÜ felhívására vártak. Ilyen rövid idő alatt ugyanis elég nehéz a pályázathoz szükséges precíz üzleti tervet, piackutatást, és számos bürokratikus nyomtatványt elkészíteni és beadni.” – írja az mfor.

Az MTÜ nem más mint a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely Rogán Antal minisztériumának felügyelete alatt működik. Polt Péter egyébként azt válaszolta Vadai kérdésére, hogy a hatályos jogszbályok nem engedik, hogy ebben az ügyben az ügyészség vizsgálódjon.