fbpx
8.6 C
Kecskemét
2021. október 18., hétfő

FRISS HÍREK

Július vagy augusztus? Mikor lesz itt az összes kecskeméti új busz?

Az önkormányzattal kötött szerződés szerint május 1-ig le kellett volna szállítania mind a 45 darab teljesen új buszt az Inter Tan-Ker Zrt.-nek, vagyis a város tömegközlekedéséhez a buszokat és a sofőröket biztosító új cégnek. Azonban az április 30-i átadó ünnepségre csak hét buszt tudtak Kecskemétre hozni. Majd a témával továbbra is foglalkoztunk itt, itt és itt is.

Azóta már érkeztek újabb buszok, ezekről tudósítottunk is, a fenti linkekre kattintva láthatók a cikkek. Legújabb kérdéseinkre minap válaszolt a cég kommunikációs vezetője, amely válasz szerint pénteken megérkezett a 31. busz is. A fenti utolsó linken olvasható, hogy a május 26-i állapot szerint 29 busz volt itt, ahhoz képest tehát 17 nap alatt érkezett meg újabb 2 darab busz. Az itt lévőkből 6 darab a hazai, debreceni gyártású busz (Reform). A Törökországban gyártott 25 darab busz (Conecto) már megérkezett Kecskemétre. Tehát már csak a debreceni buszok nincsenek készen (legalábbis nem az összes), ezekből 14 buszt kell még leszállítania az Inter Tan-Ker Zrt.-nek. Hajdu Márton ezzel zárta levelét (kiemelés tőlünk):

“A közösségi közlekedést kisszolgáló gépjárműpark új autóbuszai továbbra is heti rendszerességgel érkeznek a kecskeméti telephelyünkre, így a jelenlegi tervek szerint várhatóan a jövő hónapban befejeződhet a megújítás.”

Vagyis júliusban. Vagy netán mégis augusztusban?

Csakhogy a Kecskeméti Közlekedési Központ a Facebook oldalán, amikor arról számolt be tegnap, hogy már 31 új busz van Kecskeméten, azt írta, hogy legkésőbb augusztus végére megérkezik minden busz. Ezzel egy új hónapot dobott be, nyitott meg a KEKO.

Facebook/KEKO

Márciusban előbb azt írták, hogy időben itt lesznek, majd később azt ,hogy mindent megtesznek ennek érdekében

Március első harmadában az IHO közlekedési portál azt vetítette előre, hogy késhetnek a Kecskemétnek szánt buszok. Akkor érdeklődésünkre az Inter Tan-Ker Zrt. azt válaszolta, hogy

Hasonló cikkünk:  Dobrev a lopásokról: A Kecskeméti egyetemet a polgármester segítségével vitték

“a Kecskemétre tervezett gépjárművekkel a megadott határidőre, ugyanis az előre meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlik a gyártás Debrecenben. Az Inter Tan-Ker Zrt. és az Inter Traction Electrics Kft. az eddigi összes nyertes autóbusz tenderét időre vagy idő előtt teljesítette/…/A szerződés szerinti ütemben kell megjelennie az új autóbuszoknak a kecskeméti közösségi közlekedésben és ennek eleget is fog tenni az Inter Tan-Ker Zrt. és az Inter Traction Electrics Kft.”

Hasonló cikkünk:  Foltozzák a Gábor Dénes nevű kátyúhalmazt

Majd március 23-án leállt a gyártás (április 9-án indult újra), ekkor azt kérdeztük, hogy ez okozhat-e késést a buszok leszállítását illetően. Akkor ezt a választ kaptuk:

“Az Inter Tan-Ker Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a szerződésben rögzített határidőre üzembe állítsa az új autóbuszokat Kecskeméten. Természetesen a világjárvány következtében előfordulhatnak olyan logisztikai nehézségek, amelyeket mi nem tudunk befolyásolni”

Miután végül a szerződés szerinti dátumot nem sikerült tartani, a koronavírus-járvánnyal indokolta a buszokat gyártó cég a késést.

Ön szerint mikor lesz itt az összes új busz?
  • Adj hozzá további lehetőséget...

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...